5 metode prin care să faci bani cu mașina ta

Mașina ta poate fi mult mai mult decât un simplu mijloc de transport. O poți utiliza inclusiv pentru a câștiga venituri suplimentare, legal și fără să depui eforturi foarte mari. Cum faci acest lucru? Îți prezentăm câteva metode simple și verificate prin care îți poți folosi abilitățile de șofer și propriul autoturism pentru a obține un venit în plus.

 

Iată câteva modalități eficiente prin care poți să faci bani cu mașina ta:

1. Servicii de transport alternativ

Una dintre metodele cele mai eficiente prin care să îți folosești propria mașină pentru a câștiga venituri suplimentare sunt serviciile de transport alternativ. Te poți înscrie pe platforme digitale de transport alternativ, pentru a oferi servicii de transport în timpul liber sau poți chiar să transformi acest job într-unul cu normă întreagă dacă vrei.

Vei avea succes în special dacă locuiești în orașe mai mari, deoarece există șanse mai ridicate să primești mai multe comenzi. Tot ce trebuie să faci este să verifici dacă tu și mașina ta vă calificați pentru a vă înscrie pe platformele respective.

2. Livrări de mâncare sau diverse bunuri

La fel ca și în cazul serviciilor de transport persoane, îți poți folosi mașina pentru a câștiga bani transportând mâncare sau alte bunuri de dimensiuni reduse. Cel mai simplu este să te înscrii pe platforme online care se ocupă cu astfel de livrări. În prezent, e mai avantajos să livrezi mâncare cu mașina decât cu bicicleta sau pe jos, spre exemplu, deoarece vei primi mai multe comenzi, iar concurența este mai redusă. Chiar dacă nu ai mașină personală, există opțiunea să închiriezi un autoturism pentru a face livrări de mâncare.

3. Reclame pe mașină

Deși pare puțin neobișnuit, dacă ești dispus să îți transformi mașina într-un panou publicitar, poți colabora cu companii care plătesc pentru a promova servicii sau produse pe mașinile private. Acest tip de publicitate mobilă poate reprezenta o sursă constantă de venituri suplimentare pentru tine.

4. Evenimente în comunitate 

Dacă nu îți folosești autoturismul în mod constant, îl poți închiria pe termen lung către o persoană de încredere. Poți face acest lucru și oficial, la notariat, cu ajutorul unui contract de comodat. În acest fel, obții venituri pasive, iar altcineva are posibilitatea să îți folosească mașina, atât timp cât o păstrează în condiții bune.

5. Servicii de mutare

O idee bună pentru a obține venituri suplimentare este să oferi servicii de mutare cu mașina ta. În acest caz, este recomandat să ai o mașină de dimensiuni ceva mai mari, eventual o autoutilitară, care să permită mutarea obiectelor de mobilier. O poți folosi chiar și pentru a ajuta clienții magazinelor de bricolaj să transporte anumite materiale sau obiecte de dimensiuni mai mari, ori chiar pentru a livra pachete în afara țarii.

O idee în plus:

Dacă iubești animalele și ai un spațiu adecvat în mașină, poți oferi chiar servicii de transport pentru animale de companie. Este o idee la care poate că nu te-ai gândit, însă ar putea avea succes în orașele mari, în special pentru transportul la veterinar sau la aeroport.

Bineînțeles, înainte de a începe oricare dintre aceste activități, nu uita să te asiguri că îndeplinești toate reglementările și cerințele în domeniu.

 
Citește și articolele:

Bucură-te de zilele libere fără grija banilor!

Fraudele financiare: Cum te păzești de ele

Banii familiei: Cum îi gestionăm chibzuit

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor
PROGRAM
luni-vineri:
8:00 - 20:00
sâmbătă
9:00 - 17:00
SUNĂ LA
021 275 75 75
(apel cu tarif normal)
021 9877
(apel cu tarif normal)
VREI SĂ FII SUNAT?
Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.
AI ÎNTREBĂRI?
Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente