Impactul nostru în economie

Suntem în România din 2006. Şi tot de atunci încercăm să fim în fiecare zi mai buni, să avem produse şi servicii la cele mai înalte standarde. Ştim că este un discurs standard al companiilor private. Mai ştim, însă, că toată activitatea Provident din România este datorată clienţilor şi angajaţilor noştri.

Am vrut să demonstrăm că, dincolo de cuvinte, contribuţia noastră în economie poate fi măsurată, calculată şi reprezentată în cifre – este, de fapt, amprenta noastră asupra României. Este amprenta clienţilor şi angajaţilor noştri.

Aşa că, împreună cu Civitta, o companie de consultanţă prezentă în 11 ţări din Europa, am demarat un studiu de amprentă economică: Ce anume înseamnă prezenţa noastră în România? Cât de mult am contribuit la bugetul de stat? Cât de mulţi oameni am ajutat? Cum putem, de fapt, traduce prezenţa noastră în România în cifre?

Dacă vorbim din perspectiva companiei, în cei 15 ani de activitate, Provident a acordat credite la aproximativ 1,2 milioane de clienţi, cu o valoare totală de peste 1,45 miliarde de euro. Cine sunt oamenii pentru care căutăm mereu echilibrul între produse adaptate nevoilor reale şi costuri?

Cine sunt clienţii noştri?

Majoritatea clienţilor Provident provin din mediul urban (>56%), dar ponderea clienţilor din mediul rural a atins un maxim de 43% în 2020. Femeile reprezintă >56% dintre clienţi, iar bărbaţii doar 43%. Provident deserveşte clienţi din toate grupele de vârstă, cei mai mulţi având între 46 şi 55 de ani (>22%). Peste 54% dintre clienți revin pentru a avea acces la noi împrumuturi, dovedind succesul ofertei Provident într-o piață a consumatorilor în creștere, cu multiple alegeri.

Ce am reuşit să facem împreună cu angajaţii şi clienţii noştri?

Am plătit salarii de aproape 199 milioane de euro angajaţilor noştri şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de aproape 114 milioane de euro. În total, contribuţia directă a Provident în economia României a fost de 376 milioane de euro, până la finalul lui 2020. Sumă care poate fi tradusă în 470.000 salarii nete din sănătate, 2,6 milioane de burse studențești sau 3,4 milioane de tablete școlare.

   

Aici puteţi consulta prezentarea studiului realizat de Civitta, textul său integral şi puteţi afla mai multe despre prezenţa Provident în România

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor
program-icon PROGRAM
luni-vineri:
8:00 - 20:00
sâmbătă
9:00 - 17:00
casuta-postala SUNĂ LA
021 275 75 75
(apel cu tarif normal)
021 9877
(apel cu tarif normal)
info-icon VREI SĂ FII SUNAT?
Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.
casuta-postala AI ÎNTREBĂRI?
Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente