preventie cancer san

 

Provident și Rețeaua de sănătate Regina Maria susțin lupta împotriva cancerului la sân!

Până în 30 noiembrie 2020, clienții Provident au reducere de 30% la mamografiile efectuate în clinicile din rețeaua Regina Maria

 

Cancerul la sân este cel mai frecvent cancer la femei în România și peste 9.600 de cazuri noi au fost identificate în 2018, potrivit celui mai recent raport al Globocan (Global Cancer Observatory). În același timp, conform ultimelor date disponibile în rapoartele Eurostat, România are cea mai mică rată de screening din țările membre UE în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, doar 0,2%.

În România, 80% din cancerele de sân sunt diagnosticate în fază avansată, stadiu în care tratamentul nu poate aduce vindecarea, ci doar prelungirea supraviețuirii.

 

Peste 70% dintre angajații Provident sunt femei, multe dintre ele cu vârsta de peste 50 de ani, adică în segmentul de vârstă cu cel mai ridicat grad de incidență a cancerului la sân. Astfel, la finalul anului 2019, Provident a demarat o campanie internă de screening pentru depistarea cancerului mamar, cu sprijinul Regina Maria. În total, au fost examinate 830 de angajate (61% din total angajate în perioada campaniei), în 23 de locații din țară.

Pentru creșterea nivelului de conștientizare și prevenție a cancerului la sân la nivel național, Provident și Rețeaua de Sănătate Regina Maria au demarat Campania ,,20 de minute pentru viața ta’’. În plus, pe durata campaniei, clienții Provident beneficiază de reducere de 30% pentru mamografiile efectuate în clinicile Regina Maria din București, Brașov, Târgu Mureș, Craiova, Constanța, Cluj, Iași și Timișoara.

Dacă sunteți client Provident și doriți să vă faceți o programare pentru o mamografie, puteți suna la Call Center-ul Regina Maria: 021 9268 sau puteți folosi una dintre alternativele de programare, despre care găsiți mai multe detalii aici. Campania este valabilă până în 30 noiembrie 2020.

Informații utile:

Cancerul la sân este uneori diagnosticat după apariția simptomelor, moment în care boala este deja într-un stadiu avansat. În stadiu incipient, cancerul de sân nu generează simptome și, astfel, testele de prevenție sunt cu atât mai importante:

La 20-30 de ani

Autoexaminare lunară a sânilor

Examen clinic al sânilor o dată la 3 ani  

 

La 30-40 de ani

Autoexaminare lunară a sânilor   

Examen clinic anual al sânilor

Examen ecografic lunar 

La 40-50 de ani

Autoexaminare lunară a sânilor   

Examen clinic anual al sânilor

Mamografie bilaterală anuală 

După 50 de ani

Autoexaminare lunară a sânilor  

Examen clinic anual al sânilor

Mamografie bilaterală anuală

 

Ascultă medicii

 

Dr. Victor Titirez, medic specialist Chirurgie oncologică:

,,Diagnosticul corect de cancer de sân se pune în urma biopsiei mamare. Toate investigațiile pe care le facem înainte de biopsie - mamografia, ecografia, RMN-ul - numai sugerează o malignitate în sân. Puncția biopsie, în afară de faptul că ne confirmă sau ne infirmă diagnosticul de malignitate, ne vorbește și despre tipul de malignitate cu care avem de-a face. Noi spunem cancer de sân, dar această denumire include foarte multe boli și fiecare dintre aceste boli, fiecare dintre cancerele de sân luate separat, trebuie tratată într-un anumit fel.”

 

Dr. Gerald Filip, medic primar Chirurgie generală, competență în Chirurgie oncologică:

,,Depistarea precoce a cancerului de sân poate permite vindecarea completă sau îmbunătățirea categorică a prognosticului. Acest lucru este posibil atunci când cancerul este depistat în stadii timpurii, când este prea mic pentru a fi văzut sau simțit la palpare. Screening-ul nu previne apariția cancerului, ci ajută la depistarea lui în stadii în care poate fi tratat cu șanse de vindecare”.

 

Dr. Isabela Botea, medic specialist Radiologie și Imagistică medicală, competență în Senologie:

,,Cancerul de sân este, practic, cel mai frecvent tip de cancer la femeie. Din păcate, nu dă semne și simptome decât în rare cazuri sau, de obicei, în stadiile tardive și de aceea este foarte important să facem controalele regulate și să avem grijă de corpul nostru. Iar mamografia și ecografia sunt principalele metode de control.”


Pentru informații suplimentare despre prevenția și diagnosticarea cancerului de sân, puteți accesa website-ul Regina Maria, la adresa 
www.reginamaria.ro/cancer-de-san.

Regulamentul campaniei poate fi consultat aici.