Provident și Reţeaua de sănătate Regina Maria susţin lupta împotriva cancerului la sân!

20 de minute pentru viata

 

Cancerul la sân este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei în România, iar conform Organizației Mondiale a Sănătății, citată de breastcancer.org,  cancerul de sân a devenit, în 2021, cel mai frecvent tip de cancer la nivel global,  reprezentând 12% dintre cazurile oncologice diagnosticate anual. În același timp, conform ultimelor date disponibile în  rapoartele Eurostat, România are cea mai mică rată de screening din țările membre UE în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, doar 0,2%. În contrast, această afecțiune reprezintă  16% din totalul deceselor  cauzate de cancer în România (fiind astfel principala cauză de mortalitate la românce).

Această afecțiune medicală ar putea fi tratată dacă este descoperită la timp, însă în România, 80% din cancerele de sân sunt diagnosticate în fază avansată, stadiu în care tratamentul nu poate aduce vindecarea, ci doar prelungirea supraviețuirii. Prevenția este cel mai bun medicament, iar testele anuale de screening pot salva vieți.  

 

 

Pentru creșterea nivelului de conștientizare și prevenție a cancerului la sân la nivel național, Provident și Rețeaua de Sănătate Regina Maria derulează, pentru al treilea an la rând, Campania ,,20 de minute pentru viața ta’’. Pe durata campaniei, clienții Provident beneficiază de o reducere de 30% pentru mamografiile efectuate în oricare dintre cele 24 de clinici Regina Maria din 12 orașe din țară.

Dacă ești client Provident și dorești să îți  faci o programare pentru o mamografie, poți suna la Call Center-ul Regina Maria: 021 9268 sau poți folosi una dintre alternativele de programare, despre care găsești mai multe detalii aici. Doar spui că ești client Provident și beneficiezi automat de reducerea de 30%. Campania este valabilă până în 30 noiembrie 2022. 

Informaţii utile:

Cancerul la sân este uneori diagnosticat după apariția simptomelor, moment în care boala este deja într-un stadiu avansat. În stadiu incipient, cancerul de sân nu generează simptome și, astfel, testele de prevenție sunt cu atât mai importante:

La 20-30 de ani

 • Autoexaminare lunară a sânilor
 • Examen clinic al sânilor o dată la 3 ani

La 30-40 de ani

 • Autoexaminare lunară a sânilor
 • Examen clinic anual al sânilor
 • Examen ecografic lunar 

La 40-50 de ani

 • Autoexaminare lunară a sânilor   
 • Examen clinic anual al sânilor
 • Mamografie bilaterală anuală 

După 50 de ani

 • Autoexaminare lunară a sânilor  
 • Examen clinic anual al sânilor
 • Mamografie bilaterală anuală

Pentru informații suplimentare despre prevenția și diagnosticarea cancerului de sân, poți accesa website-ul Regina Maria, la adresa https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/mamografie

Ascultă medicii

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor
PROGRAM
luni-vineri:
8:00 - 20:00
sâmbătă
9:00 - 17:00
SUNĂ LA
021 275 75 75
(apel cu tarif normal)
021 9877
(apel cu tarif normal)
VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi
sunat în cel mai scurt timp posibil.

AI ÎNTREBĂRI?
Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente