Provident Sună la  021 275 75 75

 preventie cancer san

 

Provident și Rețeaua de sănătate Regina Maria susțin lupta împotriva cancerului la sân!

Până în 30 noiembrie 2022, clienții Provident au reducere de 30% la mamografiile efectuate în clinicile din rețeaua Regina Maria

 

Cancerul la sân este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei în România, iar conform Organizației Mondiale a Sănătății, citată de breastcancer.org,  cancerul de sân a devenit, în 2021, cel mai frecvent tip de cancer la nivel global, reprezentând 12% dintre cazurile oncologice diagnosticate anual. În același timp, conform ultimelor date disponibile în rapoartele Eurostat, România are cea mai mică rată de screening din țările membre UE în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, doar 0,2%. În contrast, această afecțiune reprezintă 16% din totalul deceselor cauzate de cancer în România (fiind astfel principala cauză de mortalitate la românce).

Această afecțiune medicală ar putea fi tratată dacă este descoperită la timp, însă în România, 80% din cancerele de sân sunt diagnosticate în fază avansată, stadiu în care tratamentul nu poate aduce vindecarea, ci doar prelungirea supraviețuirii. Prevenția este cel mai bun medicament, iar testele anuale de screening pot salva vieți.  

 

Pentru creșterea nivelului de conștientizare și prevenție a cancerului la sân la nivel național, Provident și Rețeaua de Sănătate Regina Maria derulează, pentru al treilea an la rând, Campania ,,20 de minute pentru viața ta’’Pe durata campaniei, clienții Provident beneficiază de o reducere de 30% pentru mamografiile efectuate în oricare dintre cele 24 de clinici Regina Maria din 12 orașe din țară.

Dacă sunteți client Provident și doriți să vă faceți o programare pentru o mamografie, puteți suna la Call Center-ul Regina Maria: 021 9268 sau puteți folosi una dintre alternativele de programare, despre care găsiți mai multe detalii aici. Doar spuneți că sunteți client Provident și beneficiați automat de reducerea de 30%. Campania este valabilă până în 30 noiembrie 2022. 

Informații utile:

Cancerul la sân este uneori diagnosticat după apariția simptomelor, moment în care boala este deja într-un stadiu avansat. În stadiu incipient, cancerul de sân nu generează simptome și, astfel, testele de prevenție sunt cu atât mai importante:

La 20-30 de ani

Autoexaminare lunară a sânilor

Examen clinic al sânilor o dată la 3 ani  


La 30-40 de ani

Autoexaminare lunară a sânilor   

Examen clinic anual al sânilor

Examen ecografic lunar 

La 40-50 de ani

Autoexaminare lunară a sânilor   

Examen clinic anual al sânilor

Mamografie bilaterală anuală 

După 50 de ani

Autoexaminare lunară a sânilor  

Examen clinic anual al sânilor

Mamografie bilaterală anuală

 

Ascultă medicii

 

Dr. Victor Titirez, medic specialist Chirurgie oncologică:

,,Pandemia a sporit nivelul de stres, iar creșterea numărului de cazuri de cancer mamar este îngrijorătoare. Avem toate resursele și know-how-ul pentru a le ajuta pe femei să fie bine, dar trebuie să facă primul pas și să vină la test în fiecare an. Cred că cea mai bună veste pe care i-o pot da unui pacient este că analizele arată bine și îmi doresc să am ocazia să spun asta cât mai des.”

 

Dr. Gerald Filip, medic primar Chirurgie generală, competență în Chirurgie oncologică:

,,Cancerul de sân reprezintă o amenințare la viață, fiind cel mai frecvent tip de carcinom întâlnit la femei în România. Dacă este depistat în fază incipientă, poate fi tratat cu șanse de vindecare, însă cancerul de sân este diagnosticat, de cele mai multe ori, în stadii avansate. Screening-ul nu previne apariția cancerului, dar ajută la depistarea sa într-o fază în care încă se poate acționa”.

 

Dr. Isabela Botea, medic specialist Radiologie și Imagistică medicală, competență în Senologie:

,,Cancerul de sân se instalează discret, iar de cele mai multe ori simptomele apar târziu. Indiferent de vârstă, recomandarea mea este ca femeile să investească în sănătatea lor și să își facă anual mamografie și ecografie, iar astfel se pot asigura că sunt bine sau pot interveni dacă apare vreo suspiciune.”


Pentru informații suplimentare despre prevenția și diagnosticarea cancerului de sân, puteți accesa website-ul Regina Maria, la adresa https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/mamografie

Regulamentul campaniei este disponibil aici.


Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente