Ghid pentru redecorarea chibzuită a locuinței

Înainte de a începe reamenajarea unui spațiu, ia în considerare următoarele recomandări:

 

  • Fă o curățenie generală. E mai plăcut și mai ușor să redecorezi o cameră curată și ordonată, din care ai scos lucrurile de care nu mai ai nevoie. Astfel, vei face alegeri de decor și reamenajare mai inspirate. 
  • Stabilește un buget pe care vrei să-l folosești pentru a reamenaja. Astfel, poți decide mai ușor asupra lucrurilor pe care chiar vrei să le cumperi, în funcție de priorități și de necesitățile fiecărei camere.
  • Reamenajează camerele pe rând. Fiecare încăpere are un rol diferit. Concenrtându-ți separat atenția și creativitatea asupra fiecăreia dintre ele, îți va fi mai ușor să alegi ce reamenajări vrei să faci și să ții cheltuielile sub control.

 

Sufragerie / Dormitor

 

Rearanjează mobilierul. Mai întâi experimentează rearanjând mobila în moduri diferite în cameră, până când găsești unul care funcționează cel mai bine și care îți place cel mai mult.

Dă un scop nou mobilierului vechi. De exemplu, poți transforma un dulap într-o comodă pentru televizor, un taburet din lemn într-o măsuță pentru cafea  sau o măsuță de toaletă într-un birou.

Vizitează târgurile de vechituri. În fiecare primăvară se organizează diverse târguri de mobilier și decorațiuni vechi, unde poți găsi tot felul de obiecte interesante. Ca să afli când, verifică anunțurile de pe rețelele sociale. Vânează decorațiunile la preț avantajos și pe site-urile dedicate lucrurilor la mâna a doua.

 

Vopsește un perete într-o altă culoare. Nimic nu schimbă mai mult aspectul unei camere decât un perete vopsit într-un accent de culoare. Alege o nuanță care se potrivește cu decorul general al încăperii.

 

Alege un tapet interesant. Ai opțiuni nelimitate: de la tapet care imită lemnul, la cel imprimat cu flori, animale, peisaje sau motive geometrice. Ca să nu încarci spațiul, folosește tapet pe un singur perete.

 

Folosește decorațiuni confecționate chiar de tine.

 

Iată câteva soluții simple bazate pe creativitatea fiecăruia:

 

  • Creează un perete artistic. Cum ar arăta un perete decorat cu fotografii de familie amuzante, înrămate separat? Dar unul decorat cu mai multe șiruri de instalații de pom, de care ai agățat fotografii folosind cârlige? Noi credem că foarte bine!
  • Înrămează și creativitatea celor mici. Fixează rame de tablou în jurul desenelor făcute pe pereți de proprii copii.
  • Inventează mobilier inedit. Poți face o măsuță de cafea sau o noptieră dintr-un teanc de reviste vechi, peste care ai pus o placă din lemn sau un geam transparent.
  • Pictează sau tapetează mobilierul. Poți petrece o duminică relaxantă recondiționând dulapul de pe hol sau o noptieră – și fără să cheltuiești mult pe materiale.
  • Construiește propriile corpuri de iluminat din borcane colorate sau sticle cu aspect inedit.
  • Personalizează tăblia patului. Folosește trusa de traforaj pentru a crea un placaj nou, pe care îl poți picta sau îmbrăca într-o husă țesută. Vei schimba imediat aspectul camerei.

 

Cumpără fețe noi pentru pernele decorative pentru a înveseli atmosfera și a adăuga un plus de culoare în cameră. Le poți achiziționa din magazinele de decorațiuni care oferă reduceri.

Dedecorează cu elemente naturale. Câteva plante noi de apartament, coșuri din răchită sau cutiile de depozitare din material textil vor înfrumuseța mult aspectul oricărei încăperi.

Schimbă lenjeria și cuverturile de pat. Patul este piesa centrală în dormitor, așa că dacă alegi lenjerii și cuverturi cu imprimeuri și culori diferite, camera ta va arăta imediat altfel.

Montează o oglindă. Oglinzile pot face ca dormitorul sau camera de zi să pară mai spațioase și luminoase. Poți personaliza o oglindă integrând-o într-o ramă veche de tablou.

 

Baie / Bucătărie

 

Recondiționează dulapurile. Dacă sunt în stare bună, le poți împrospăta cu un strat de vopsea. Sau, ca să reduci din cheltuieli, poți recondiționa doar ușile. Ce ai de făcut? Le scoți, le vopsești sau lăcuiești, și le montezi la loc. Poți înlocui și mânerele cu unele noi, cu un design mai deosebit.

Adaugă polițe suspendate. Poți pune pe ele recipiente cu mirodenii în bucătărie sau prosoape și produse cosmetice în baie. Înfrumusețează aspectul camerelor și oferă spațiu pentru depozitare.

Joacă-te cu iluminatul. În bucătărie poți monta o bandă LED, cu lumină caldă sau rece, sub dulapurile suspendate de deasupra zonei de lucru, pe toată lungimea acesteia. În baie poți adăuga corpuri de iluminat verticale, de o parte și de cealaltă a oglinzii.

Schimbă perdeaua de duș și baia va arăta complet diferit. Alege un model în armonie cu decorul.

Pune un covoraș. Acesta oferă un plus de confort și adaugă culoare încăperii.

Folosește accesorii din același set. Distribuitoarele de săpun și suporturile pentru periuțele de dinți din același set îmbunătățesc aspectul băii tale. În bucătărie, alege prosoapele de vase, suporturile pentru ustensile și recipientele de depozitare, așa încât să obții un stil funcțional și un decor unitar.

Decorează creativ. Simți nevoia să expui o operă de artă și aici? În bucătărie, paginile dintr-o carte de bucate ar arăta bine înrămate. În baie, poți crea un tablou din scoicile care îți aduc aminte de zilele frumoase de vacanță.

 

Citește și articolele:

Cine sunt "Invizibilii" și cum ne dorim să le dam o mână de ajutor

Tichetele educaționale. Cum și până când le poți folosi

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor
PROGRAM
luni-vineri:
8:00 - 20:00
sâmbătă
9:00 - 17:00
SUNĂ LA
021 275 75 75
(apel cu tarif normal)
021 9877
(apel cu tarif normal)
VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi
sunat în cel mai scurt timp posibil.

AI ÎNTREBĂRI?
Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente