Vacanţa prietenoasă cu bugetul. Vis sau realitate?

Poți avea o vacanță reușită chiar şi cu un buget redus, dacǎ urmezi sfaturile pe care ți le-am pregătit. 

 

Planifică-ţi vacanţa din timp

Acest lucru te va ajuta în primul rând să pui deoparte un buget de vacanță, economisind periodic o sumă de bani destinată acestui scop. 

Crearea unui calendar de economii poate fi un instrument util pentru a-ți planifica și urmări progresul financiar în timpul vacanței. Tot ce trebuie să faci este să pui pe hârtie lista de cheltuieli planificate, cum ar fi cazarea, transportul, mâncarea și activitățile, și să îți stabilești o sumă de economisit pentru fiecare dintre ele. Așa, vei ști mereu câți bani ai în bugetul de vacanță. 

 

Alege să-ţi faci vacanța în afara perioadelor de vârf

În extrasezon sunt mai mici tarifele pentru cazare, dar și pentru unele restaurante și unele obiective turistice. În plus, vei avea posibilitatea să te bucuri de destinație fără aglomerație.

Cazare accesibilă: hostelurile 

 

Dacă preferi confortul oferit de o clădire, poți alege o cazare de tip hostel: aici camerele au mai multe paturi individuale și există și băi comune. Dacă ești sociabil din fire, te poți împrieteni cu colegii de cameră.
 

Explorează opţiuni de cazare alternativă
 
Dacă îți place să fii în natură, atunci cortul este o variantă ideală pentru tine! Alege un camping conectat la utilități și pregătește-te pentru o aventură în jurul focului de tabără în fiecare seară.

Folosește transportul în comun sau închiriază biciclete

 
În timp ce explorezi destinația, optează pentru transportul public sau închiriază biciclete. Așa, vei putea observa viața de zi cu zi a locuitorilor și arhitectura specifică a orașului.

 

Evitǎ sǎ cumperi suveniruri

 
În loc să cheltui bani pe suveniruri obișnuite și scumpe, poți opta pentru alternative autentice - cum ar fi scoici. Asigură-te că ai telefonul mereu la îndemână, fotografiază tot ce ți se pare interesant, iar când ajungi acasă le poți dărui prietenilor o fotografie imprimată, pe care poți scrie un mesaj personalizat.
 

Beneficiază de bilete reduse sau gratuite pentru vizitarea obiectivelor turistice

 
Carnetul de elev, de student sau cuponul de pensie pot asigura acces gratuit sau reducere pentru anumite obiective turistice sau pentru transportul cu trenul. Nu le uita acasă!

 

Încearcă bucatele locale, mănâncă un sandviș sau mâncare gătită pe stradă 

 
Gustă din oferta culinară a locului în care ajungi, alegând bucătăria stradală. Dacă preferi totuși o terasă sau un restaurant, orientează-te după cele care au oferte la prețuri mai bune, și oferă opțiuni precum meniul zilei.

De asemenea, întreabă chelnerul înainte de a comanda dacă prețul afișat este pentru 100 de grame de produs sau pentru întreaga porție!

Cea mai accesibilă variantă: cumpără alimente de la supermarket și pregătește propriile sandvișuri sau salate pentru a le savura în parcuri, pe plaje sau în locuri pitorești.

 

Citește și articolele:

Gesturi simple, pentru facturi mai mici

Timp cu familia, fără grija banilor

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor
PROGRAM
luni-vineri:
8:00 - 20:00
sâmbătă
9:00 - 17:00
SUNĂ LA
021 275 75 75
(apel cu tarif normal)
021 9877
(apel cu tarif normal)
VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi
sunat în cel mai scurt timp posibil.

AI ÎNTREBĂRI?
Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente