Tipsuri pentru o vacanţă cu buget redus

tips vacanta buget redusAi plănuit vacanța perfectă, locurile unde vei merge și obiectivele turistice pe care le vei vedea. Dar la un calcul mai amănunțit, totul costă mai mult decât te așteptai și te simți descurajat. Nu e cazul să lași deoparte planurile la care ai visat tot anul de teama că vei cheltui mai mult decât îți permiți. Iată câteva indicii care te vor ajuta să economisești.

 

Pentru început trebuie să iei în calcul și varianta că un sejur all-inclusive poate costa doar cu câteva sute de lei mai mult decât un singur zbor.

Rezervă-ți vacanța în extra sezon

Verifică în agențiile de turism sau pe site-urile de profil când începe perioada de extra sezon pentru a-ți programa atunci vacanța. În acea perioadă prețurile vacanțelor în destinații cu litoral scad substanțial și sunt mult mai accesibile pentru un buget redus.

Optează pentru o destinație mai puțin costisitoare

Alege întotdeauna destinații mai puțin costisitoare pecum Grecia, Bulgaria, Turcia sau Slovenia, dacă bugetul tău este limitat. Aici vei găsi nenumărate oferte avantajoase, dar și posibilități de distracție pentru un sejur de neuitat. De asemenea, persoanele trecute de prima tinerețe pot beneficia de foarte multe oferte, dacă pleacă prin programele de Senior Voyage.

tips gradinaritProfită de early-booking

Rezervă-ți vacanța cât mai devreme și vei plăti mai puțin. Prin early-booking poți economisi până la câteva sute de euro din costul unui pachet de vacanță pentru întreaga familie. Astfel vei salva banii pentru alte activități pe care le poți face în vacanță, cum ar fi o excursie opțională. De asemenea, ai posibilitatea să-ți alegi hotelul preferat din acea destinație fară riscul de a nu găsi locuri.

Ofertele last-minute

Dacă ai un program de lucru flexibil, fară a fi nevoit să-ți anunți concediul cu câteva luni înainte, atunci poți profita la maximum de ofertele last-minute în diferite destinații. Acestea sunt cele mai avantajoase în timpul verii, pe pachetele turistice cu transport de tip charter.

Reduceri sau gratuitate pentru copii

Dacă pleci în vacanță cu copiii, urmărește ofertele de tip all-inclusive în care copiii sunt cazați și mănâncă gratuit. Întreabă de astfel de oferte în agențiile de turism, pentru că sunt multe hoteluri, mai ales în Turcia, care oferă astfel de posibilități. Tot în agenție vei primi detalii legate de vârsta admisă a copiilor și tipul unității de cazare.

De asemenea, dacă vrei să economisești bani, nu pleca singur în concediu. Dacă pleci în vacanță cu prietenii sau familia, cheltuielile vor fi reduse semnificativ. Nu schimba bani în aeroport sau în exchange-urile locale pentru că au un comision destul de mare. Fie schimbi banii în țară, fie plătești cu cardul. Când ajungi la destinație nu uita să îți cumperi un pass turistic. Pe lângă prețurile bune pe care le vei avea la mijloacele de transport în comun, vei beneficia și de o serie de reduceri la foarte multe obiective turistice. 

                                                                                                        Articol scris de Ana Smădeanu, specialist în jurnalism turistic

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente