Ponturi la rezervările online

ponturi rezervari online vacanteComode, practice și rapide, rezervările on-line pentru cazări la hoteluri și pensiuni presupun și ceva riscuri pentru posesorii de carduri.

Prima grijă când vrei să plătești cu cardul pentru rezervare este să verifici dacă ai de-a face cu un site securizat. În cazul site-urilor ce sunt sigure, URL-ul începe cu “https” în loc de “http” în paginile unde se face plata. Este o etapă necesară mai ales când apelezi la site-uri mai mici (nu vorbim de giganți în domeniu precum booking.com) unde nu ai mai făcut plăți în decursul timpului.

vacanta rezervare online

Odată plata făcută, banii nu mai pot fi recuperați integral dacă vei renunța pe parcurs la sejur indiferent din ce motiv (unele hoteluri rambursează parțialsumele deja achitate). Plata în avans are deci avantajul unor discounturi incluse dar și dezavantajul lipsei de acoperire în cazul apariției forței majore. Mai bine plătești ceva mai mult pe camere dar faci o rezervare cu plata la fața locului, dacă este posibil.

 

Atenție la datele selectate pentru sejur și la rezervările “experimentale” făcute. De exemplu, pe booking.com va trebui să introduci datele cardului de credit pentru a confirma o anumită rezervare. Prețul acestei rezervări poate fi zero în momentul efectuării, dar poate ajunge X euro când data de ocupare a camerelor se apropie. Cine uită că a făcut rezervarea și nu o anulează la timp dacă își schimbă planurile va găsi cardul părăsit de o anumită sumă de bani.

Un alt detaliu la care să ai grijă este cursul de schimb la care se face conversia. Site-urile mari de rezervări o fac la valori apropiate de cotațiile oficiale dar e bine să nu aveți surprize din partea unora mai obscure. 

 

Se procedează similar în cazul rezervărilor de bilete de avion. Plata se face în avans iar în cazul renunțării la călătorie taxele de penalizare se pot apropia de prețul inițial al biletului (alternativa ar fi să cumperi opțiuni ce includ posibilitatea de renunțare la bilet-prețul crește în acest caz dar nu cu valoarea taxelor de penalizare în caz de renunțare la călătorie).

  Articol scris de Cristi Dogaru, specialist în jurnalism economic

 
Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente