7 idei de mici afaceri

1. Magazinul online

Comerțul electronic economisește multe din costurile unui magazin real. Chiria pentru spațiu și salarii (nu ai nevoie de mulți angajați), de exemplu, iar stocurile pot fi alimentate din mers, pe masură ce vin comenzile. Cum concurența este deja mare, principala provocare este identificarea unei nișe optime, realizarea unei interfețe prietenoase, comunicarea de calitate cu clienții și fidelizarea acestora. Cu 3.000-5.000 de euro poți porni această afacere (cumparărea domeniului, realizarea site-ului, amenajarea depozitului, stocurile de marfă etc.).

2. Înfrumusețare “atipică”

Există mare aglomerație pe segmentul centrelor “frizerie & coafor”, dar pe nișa înfrumusețării canine, a frizeriilor pentru copii ori a tatuajelor, de exemplu, ar mai exista loc pentru nou-veniți. Personalizarea și ambianța sunt ingrediente importante. Costurile minime pentru lansarea unei asemenea afaceri urcă spre 10.000 de euro. 

idei mici afaceri gradinarit3. Afaceri “bio”

Multă lume vrea să evite chimicalele folosite în industrie, să redescopere savoarea rețetelor bunicilor, să aibă siguranța că ingredientele sunt naturale.

Poți face dulcețuri, zacuscă, cozonaci, cosmetice bio, bijuterii hand-made. 

Le poți comercializa în cadrul târgurilor tematice, care se organizează tot mai des în marile orașe, iar dacă ai succes îți poți deschide un magazin online pentru extinderea bazei de clienți.

4. Consultanța

E combinația ideală între pasiunea pentru un job și oportunitatea de a face bani împărtășindu-le altora din experiența ta. Marketingul, problemele ce țin de fiscalitate și nu numai se pliază foarte bine pe acest tip de afacere. Nu e deloc scump să lansezi afacerea, iar veniturile pot completa, în primă fază, salariul de la jobul principal. 

idei mici afaceri gradina bio

5. Programe after-school

Poate fi primul pas pentru deschiderea unei afaceri în domeniul educației. Școlile nu au suficiente spații pentru micuții ai căror părinți sunt blocați până seara la joburi, iar completarea ofertei uzuale (ajutor la teme și joacă într-un cadru supravegheat) cu niște cursuri de limbi străine, gândire creativă sau practicarea unui sport va da roade cu siguranță.

6. Agricultura de nișă

Cultivarea unor fructe exotice, cu preț piperat pe piață, poate fi o afacere deosebit de profitabilă. 

De exemplu, există afaceri cu goji, lavandă, aronia, cătină albă. Nu e nevoie de mari suprafețe, doar de voință, informare de specialitate și efort conjugat.

 7. Firmă de curățenie

Multe companii mari preferă să externalizeze serviciile de curățenie, iar cu câțiva angajați de încredere și o relație de amiciție cu patronii unor lanțuri hoteliere, de clădiri de birouri etc., afacerea poate fi lansată cu succes.

                                                                                                        Articol scris de Cristi Dogaru, specialist în jurnalism economic

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente