Timp liber cu familia, fără grija banilor

Cu toții căutăm modalități de a ne bucura de timpul liber alături de cei dragi, dar bugetul nu ne permite întotdeauna să facem orice ne-am dori. Banii sunt o resursă importantă, dar amintirile create alături de cei dragi sunt neprețuite, de aceea este important să fim creativi și să profităm la maximum de timpul petrecut împreună. În același timp, vacanța de vară a copiilor se apropie cu pași repezi, iar pentru a hrăni curiozitatea celor mici este esențial să planifici și activități pe care să le faceți împreună. 

 

Iată câteva idei pe care le poți pune în practică alături de cei dragi, fără a cheltui foarte mult sau chiar nimic:

 

1. Dați o viaţă nouă unui obiect vechi sau fără valoare – transformați un borcan într-o vază, folosind un set de pensule și vopsea rezistentă la apă. Personalizați-l cu inițialele voastre, iar pentru fiecare moment fericit petrecut împreună adăugați în acesta câte o floare de hârtie. 

2. Faceți o capsulă a timpului – aveți nevoie doar de un borcan cu capac, în care veți pune mici obiecte prețioase pentru voi, cum ar fi o fotografie, o scrisoare, o agrafă de păr, jucării de mici dimensiuni sau chiar scoici. Apoi, alegeți un loc special pentru voi pentru a îngropa capsula și desenați împreună o hartă care să vă ajute să îl găsiți chiar și peste ani. 
 

3. Concurs de gătit

 

Mâncarea este mai gustoasă dacă este pregătită împreună: timp de câteva zile, unul dintre voi va alege meniul și va fi bucătarul șef. Desigur, toată lumea ajută și urmează cerințele chef-ului, dar după fiecare masă voi veți acorda o notă doar chef-ului, în funcție de rezultat.

Cine adună cele mai multe puncte la finalul concursului primește un premiu special, pe care îl stabiliți de la începutul competiției.

Câteva sugestii de premii: un set de creioane colorate, o carte, bilete la film, o înghețată sau chiar și o zi la ștrand.

4. Concurs de fotografii – luați un telefon cu bateria încărcată și plecați în expediție. Ce căutați? Orice vi se pare frumos. Imortalizați pe rând ce v-a atras atenția, iar acasă vă prezentați operele și decideți cine a făcut cea mai frumoasă fotografie. Nu vă puteți hotărî? Invitați bunicii sau prietenii să vă ofere voturi de departajare.

 

5. Realizaţi o mică grădină acasă grădinăritul este o activitate frumoasă și, fie că stați la casă sau la bloc, vă veți putea bucura mereu de ierburi aromatice sau de flori colorate. În plus, cei mici pot urmări întreg procesul de transformare de la sămânță la maturitate, iar copiii se pot obișnui să fie responsabili dacă primesc misiunea de a uda plantele. Aveți nevoie doar de puțin pământ, câteva sticle de plastic pe care le puteți transforma în ghivece și semințe sau bulbi de flori. 

 

6. Urmăriţi evenimentele gratuite care au loc în cel mai apropiat oraș – vara este pentru distracție și în multe localități sunt și evenimente cu acces gratuit - poate fi o seară de filme în aer liber, un concert sau un târg, cu siguranță puteți găsi o oportunitate bună de a vă distra.  

 

7. Ai obiecte în stare bună, dar pe care nu le mai folosești? Organizează o petrecere cu troc și invită-ți prietenii. Fiecare va trebui să aducă unul sau mai multe obiecte în stare bună, care vor deveni moneda pentru alte obiecte aduse de ceilalți participanți. Nu uitați să aduceți și sandviciuri și limonada, iar așa veți pregăti un picnic în toată regula. 

 

8. Organizaţi o seară de karaoke în familie – transformați sufrageria într-o scenă și alegeți piese preferate pe care să le cântați împreună. Indiferent de talentul muzical, veți avea parte de multă distracție și râsete.

 

9. Porniţi într-o aventură diferită –  fie că vă doriți să explorați un muzeu aflat în altă țară, care pare inaccesibil fără o cheltuială mare, sau vreți să descoperiți un oraș dintr-o nouă perspectivă, făcând un tur special care presupune să rezolvați la ghicitori sau să observați elemente de arhitectură, aveți la dispoziție aplicații gratuite pe care le puteți instala pe telefonul mobil. Pentru a le găsi, trebuie doar să căutați pe internet sintagme precum „aplicație pentru vizitare muzee de artă din toată lumea online” sau „aplicație explorare urbană” și să înceapă aventura!

 

10. Realizaţi un puzzle în familie – alegeți un puzzle potrivit nivelului de dificultate și rezolvați-l împreună. Va fi o modalitate distractivă de a lucra în echipă, de a stimula gândirea logică și de a crea o imagine completă la final.

 

Nu uitați că timpul petrecut împreună este cel mai prețios cadou pe care îl puteți oferi celor dragi, iar aceste activități, sunt o ocazie unică de a crea amintiri de neuitat și de a vă consolida legăturile.

 

Citește și articolele:

Gesturi simple, pentru facturi mai mici

Vacanţa prietenoasă cu bugetul. Vis sau realitate?

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor
PROGRAM
luni-vineri:
8:00 - 20:00
sâmbătă
9:00 - 17:00
SUNĂ LA
021 275 75 75
(apel cu tarif normal)
021 9877
(apel cu tarif normal)
VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi
sunat în cel mai scurt timp posibil.

AI ÎNTREBĂRI?
Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente