Amprenta economică


Suntem în România din 2006. Şi tot de atunci încercăm să fim în fiecare zi mai buni, să avem produse şi servicii la cele mai înalte standarde. Ştim că este un discurs standard al companiilor private. Mai ştim, însă, că toată activitatea Provident din România este datorată clienţilor şi angajaţilor noştri. Am vrut să demonstrăm că, dincolo de cuvinte, contribuţia noastră în economie poate fi măsurată, calculată şi reprezentată în cifre – este, de fapt, amprenta noastră asupra României. Este amprenta clienţilor şi angajaţilor noştri. 

Aşa că, împreună cu Civitta, o companie de consultanţă prezentă în 14 ţări din Europa, am demarat un studiu de amprentă economică: Ce anume înseamnă prezenţa noastră în România? Cât de mult am contribuit la bugetul de stat? Cât de mulţi oameni am ajutat? Cum putem, de fapt, traduce prezenţa noastră în România în cifre? 

Dacă vorbim din perspectiva companiei, în cei 15 ani de activitate, Provident a acordat credite la peste 1,1 milioane de clienţi, cu o valoare totală de aproape 1,3 miliarde de euro. Cine sunt oamenii pentru care căutăm mereu echilibrul între produse adaptate nevoilor reale şi costuri?

Cine sunt clienţii noştri?

Majoritatea clienţilor Provident provin din mediul urban (60%), dar ponderea clienţilor din mediul rural a atins un maxim de 40% în 2018. Femeile reprezintă 56% dintre clienţi, iar bărbaţii doar 44%. Provident deserveşte clienţi din toate grupele de vârstă, cei mai mulţi având între 35 şi 45 de ani (22%). Peste 50% dintre clienți revin pentru a avea acces la noi împrumuturi, dovedind succesul ofertei Provident într-o piață a consumatorilor în creștere, cu multiple alegeri.

Ce am reuşit să facem împreună cu angajaţii şi clienţii noştri? 

Am plătit salarii de 152 milioane de euro angajaţilor noştri şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de 113 milioane de euro. În total, contribuţia directă a Provident în economia României a fost de 325 milioane de euro, până la finalul lui 2018. Sumă care poate fi tradusă în 108.000 de pensii pe an sau 14.000 de salarii de medici ori 855.000 de alocaţii pentru copii.

Aici puteţi consulta prezentarea studiului realizat de Civitta, textul său integral şi puteţi afla mai multe despre prezenţa Provident în România