De ce să iei un credit de la un IFN? 4 motive importante

Un împrumut de la o instituție financiară nebancară (IFN) este cu siguranță o soluție la îndemână, dacă vrei să îi ajuți pe cei dragi, să le faci o bucurie sau ai nevoie să rezolvi rapid o cheltuială neprevăzută. Un astfel de credit vine la pachet cu costuri diferite, dar și numeroase avantaje.

Așa că, haide să descoperim împreună ce beneficii îți poate aduce un astfel de împrumut și de ce IFN-urile reprezintă un sprijin pentru tine, mai ales în situații neprevăzute.

 

De ce să alegi un împrumut de la un IFN? 

 

1. O soluție mai rapidă

Dacă apelezi la un IFN pentru un credit, de regulă vei obține banii de care ai nevoie mai rapid, fără a trece printr-o procedură complicată. În cazul Provident, poți avea banii solicitați în 48 de ore, dacă apelezi la serviciul opțional de gestionare a împrumutului la domiciliu.

În acest fel, te poți bucura de ei și îi poți folosi ușor pentru situații neprevăzute și nevoi imediate. Spre exemplu, dacă ai nevoie să îți repari mașina, ți s-a stricat frigiderul și trebuie să îl repari ori să îl înlocuiești sau trebuie să rezolvi o problemă medicală.

2. Vei fi acceptat mai ușor

Atât bǎncile, cât şi IFN-urile sunt instituții reglementate şi supravegheate de cǎtre Banca Naționalǎ a României, însǎ, spre deosebire de bǎnci, IFN-urile își asumă un grad de risc mai ridicat. Astfel, IFN-urile pot oferi acces la creditare inclusiv persoanelor care nu se calificǎ pentru obținerea unui credit bancar.

De exemplu,  lipsa istoricului de credit poate fi considerat ca fiind un risc de neplată, context in care solicitarea ta de credit ar putea fi refuzată de cǎtre o bancǎ. În schimb, un IFN îți va fi alături și va analiza în detaliu cazul tău, pentru a-ți oferi împrumutul de care ai nevoie. Este important de știut și faptul că unele instituții financiare nebancare pot accepta și persoane cu un istoric de creditare negativ.

 

3. Ai nevoie de sume mai mici de bani, pe termen scurt

 
Atunci când vorbim despre instituții financiare, mai mic înseamnă de cele mai multe ori mai bine. Un credit de la un IFN poate fi o soluție excelentă atunci când îți dorești o sumă mai mică de bani, pe care să o obții și să o plătești într-o perioadă scurtă de timp. În plus, pe lângă creditele mici cu termene scurte de rambursare, poți beneficia și de alte tipuri de împrumuturi, în funcție de nevoile tale.
 

4. Un IFN este mai flexibil

Băncile au în general condiții care nu pot fi modificate. De aceea, nu pot oferi întotdeauna soluții mulțumitoare pentru toți clienții și nu se pot adapta ușor diferitelor situații și nevoi care ar putea apărea. In schimb, IFN-urile sunt mai flexibile.

De asemenea, IFN-urile pot reprezenta o opțiune înțeleaptă pentru tine dacă nu ai posibilitatea de a face un credit bancar sau dacă situația ta financiară e ceva mai complicată. La Provident, vei găsi sprijin și, mai ales, încrederea că se poate și că vei face împrumuturi într-un mod responsabil.

Ce trebuie să reții este faptul că IFN-urile vin cu soluții de creditare rapide, mai flexibile, adaptate nevoilor tale. A opta pentru un credit de la o instituție financiară nebancară reprezintă o alegere chibzuită mai ales dacă ai nevoie de bani imediat și îți dorești un partener de încredere care să îți ofere împrumuturi atunci când ai de-a face cu evenimente neprevăzute. 

 

Citește și articolul:

Un istoric de credit bun: care sunt avantajele?

Achită-ți taxele și impozitele până la 31 martie! Beneficiezi de o reducere de 10%

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor
PROGRAM
luni-vineri:
8:00 - 20:00
sâmbătă
9:00 - 17:00
SUNĂ LA
021 275 75 75
(apel cu tarif normal)
021 9877
(apel cu tarif normal)
VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi
sunat în cel mai scurt timp posibil.

AI ÎNTREBĂRI?
Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente