Provident Sună la  021 275 75 75

Sondaj Provident: Românii cred că e important să citească atent orice document înainte de a-l semna, dar numai 67% spun că fac acest lucru


București, 20 noiembrie 2017
– 96% dintre români consideră că e important să citească foarte atent orice document înainte să-l semneze, fie că este vorba despre un contract pentru achiziția locuinței sau pentru vânzarea unor bunuri, despre un contract de credit rapid sau despre contractul de muncă. Cu toate acestea, doar 67% spun că citesc cu atenție contractele de fiecare dată, iar 54% recunosc chiar că au trecut prin cel puțin o situație în care au semnat un document fără să-l citească, relevă un sondaj desfășurat de Provident la nivel național, pe un eșantion de 1.218 respondenți.

Două treimi dintre participanții la sondaj spun și că fiecare semnătură este importantă, inclusiv cele pe documente uzuale cum ar fi procese verbale, facturi sau copii după documente originale și că acordă mare atenție atunci când semnează un document. În același timp, 4 din 5 spun că nu au lăsat pe altcineva să semneze în locul lor, indiferent de document, și nici nu ar fi de acord să facă acest lucru în viitor.

Cea mai importantă semnătură din viața unei persoane este cea de pe contractul de credit rapid, susțin 26% dintre respondenții la sondajul Provident, în timp ce alți 25% cred că semnătura pe certificatul de căsătorie este cea care contează cel mai mult. În același timp, 19% consideră importantă semnătura de pe contractul de vânzare a unui bun personal, 13% pe cea de pe certificatul de naștere al copilului, 11% susțin că este semnătura de pe contractul de cumpărare a unui bun personal, iar 8% cea de pe contractul de muncă.

În acest context, pentru 64% dintre români este important să știe că instituția financiară de la care au luat sau se gândesc să ia un credit rapid acționează responsabil atunci când oferă produse financiare clienților săi.

Cercetarea Provident face parte din campania de Creditare Responsabilă lansată recent, prin care compania își propune să crească gradul de conștientizare a consumatorilor de produse financiare și să-i sprijine să se informeze despre ce presupune o decizie responsabilă de creditare, dar și să afle detalii despre colaborarea Provident cu cei peste un milion de clienți de până acum.

Sondajul a fost desfășurat online în octombrie 2017, pe un eșantion de 1.218 respondenți din toată țara, dintre care 59% sunt angajați și 5% sunt antreprenori. Doar 22% au luat în ultimii cinci ani un credit rapid de la o instituție financiară nebancară cum este Provident.

Despre campania Creditare responsabilă

Campania de Creditare Responsabilă este o campanie prin care Provident îşi propune să crească gradul de conştientizare în rândul consumatorilor de produse financiare. În acest sens, a fost creată o secţiune dedicată creditării responsabile pe pagina de internet a companiei, unde clienţii sau potenţialii clienţi pot afla informaţii despre ce presupune o decizie responsabilă de împrumut, dar şi detalii despre colaborarea Provident cu cei peste un milion de clienţi de până acum. Credem că este esenţial ca fiecare client să înţeleagă care sunt responsabilităţile unui credit rapid - atât ale companiei, dar şi cele proprii. Campania a fost lansată în 5 septembrie printr-un exerciţiu de atenţie propus telespectatorilor.

Astfel, în reclama difuzată de Provident pe mai multe posturi naţionale, exemplul reprezentativ a fost înlocuit cu un exemplu nereprezentativ. Rezultatele acestui exerciţiu le puteţi vedea aici. De altfel, campania a fost desemnată de Art Directors Club ca fiind cea mai creativă campanie a lunii octombrie. Scopul acestui exerciţiu de atenţie a fost de a măsura nivelul de interes al telespectatorilor atunci când vine vorba despre ofertele instituţiilor financiare, fie că vorbim despre credite sau depozite.


 

Despre Provident Financial România

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credit rapid la domiciliu din Europa. Grupul are 2,5 milioane de clienţi în 9 ţări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și una dintre cele mai puternice companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

Din 2006, Provident a investit în România aproape 300 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 80 de milioane de euro. Începând cu 2016, compania a devenit cel mai mare angajator britanic din România şi unul dintre cei mai mari angajatori din țara noastră.

Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educaţie financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum aproape 1 milion de euro.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați www.provident.ro/despre-noi sau contactați:

Elena Ungureanu, External Relations Coordinator Provident

Tel: 0735.902.018, e-mail: elena.ungureanu@provident.ro

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente