14 voluntari Provident au reamenajat sălile de curs din Școala Generală Sîntămăria Orlea

Hunedoara, 10 septembrie 2014 – Compania de credite de consum Provident a reamenajat șase săli de curs din cadrul Școlii Generale Sîntămăria Orlea și a dotat cu piese noi de mobilier grădinița din comuna Sîntămăria Orlea, județul Hunedoara.

Provident a investit în achiziţia de produse necesare reamenajării, respectiv a pieselor de mobilier pentru cele două unități de învățământ, iar 14 angajați și colaboratori Provident din județul Hunedoara s-au implicat activ în procesul de reamenajare, contribuind voluntar la această inițiativă. Acestora li s-au alăturat un grup de cadre didactice și personal din cadrul Școlii Generale Sîntămăria Orlea.

“Sprijinul acordat în vederea reamenajării spaţiilor şcolare ne-a fost de un real folos. Implicarea directă a Provident a făcut ca, în doar o zi, imaginea sălilor de curs să se schimbe radical şi, astfel, peste 100 de copii ai comunităţii noastre să aibă parte de condiţii optime de studiu, începând cu această toamnă”, a declarat Liliana Farcaşiu, directorul Școlii Generale Sîntămăria Orlea.

Inițiativa Provident face parte din programul de responsabilitate socială “Susţinem educaţia!”, desfăşurat la nivel regional, prin care compania investește, printre altele, în amenajarea și dotarea unităților de învățământ cu materiale necesare pentru studiu.

„Ne bucurăm că am putut fi aproape de copiii din Școala Generală Sîntămăria Orlea și că am putut să le facem o bucurie. Am dedicat timpul nostru cu pasiune, pentru a face o schimbare în bine în comunitatea locală, cu sprijinul Provident, și avem în plan acțiuni similare și pe viitor”, a afirmat Cristian Iovan, manager zonal în cadrul Provident Financial România și unul dintre voluntarii implicați în această inițiativă.

Provident susține activ comunitățile locale în cadrul cărora şi împreună cu care îşi desfăşoară activitatea. De la intrarea pe piața din România, Provident a investit mai mult de 700.000 de euro în proiecte de responsabilitate socială – programe de educaţie financiară, mediu şi programe pentru dezvoltarea comunităţilor.

“Apreciez iniţiativa pe care Provident a avut-o în comunitatea noastră şi munca pe care angajaţii şi colaboratorii companiei au depus-o pe parcursul acţiunii. Sperăm ca şi pe viitor să putem realiza împreună astfel de lucrări benefice pentru comunitatea noastră”, a declarat Ioan Dumitru Oprean, primarul comunei Sântămăria Orlea.

Provident a demarat operațiunile din judeţul Hunedoara în 2008, odată cu deschiderea primului punct de lucru, la Deva. Compania numără 130 de angajaţi şi agenţi independenți în judeţul Hunedoara, care îşi desfăşoară activitatea în punctele de lucru din Deva, Hunedoara si Petroşani, și aproape 9.000 de clienţi activi în orașele Deva, Hunedoara, Petroşani, Orăştie, Vulcan, Lupeni, Simeria, Brad, Călan, Petrila şi Haţeg, precum şi în alte localităţi din mediul rural.

Provident Financial România acordă împrumuturi de mică valoare, pe termen scurt. Compania este prima instituţie financiară din România care oferă serviciul opțional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor. Provident are acum peste 850 de angajați și colaborează cu peste 4.200 de agenţi independenţi în 80 de orașe din țară.