Florin Balcan noul Regional Credit Risk Director al Provident

București, 23 aprilie 2015 – Compania de credite de consum Provident Financial România anunță numirea lui Florin Balcan în poziția de Regional Credit Risk Director pentru România, Bulgaria și Ungaria. Florin este primul director român cu responsabilități regionale în cadrul International Personal Finance (IPF), grupul britanic din care face parte Provident, și este membru în boardul Provident Financial România, care are în componență un ungur, doi britanici și alți șapte români.

Florin Balcan, 38 de ani, are o experiență de peste 17 ani acumulată în cadrul unor respectate companii multinaționale din domeniul financiar-bancar, ocupând diverse funcții de conducere în Citibank România, Citibank Cehia sau PricewaterhouseCoopers. Noul Regional Credit Risk Director Provident este specializat în dezvoltarea de strategii ample de management al creanțelor și al riscului, precum și de creștere a performanțelor portofoliului de clienți și de produse.

În ultimii 10 ani, Florin Balcan și-a clădit cariera în cadrul grupului Citibank, în poziții strategice precum Business Planning Manager, Loans Product Manager, Collections Head, Portfolio Strategy and Scoring Head și Retail Risk Manager.

“Suntem convinși că experiența vastă a lui Florin va contribui semnificativ la strategia de creștere a Provident atât în ce privește produsele existente și colaborarea cu Biroul de Credit, începută anul trecut, cât și prin diversificarea ofertei de produse și servicii pe care o avem în vedere în viitorul apropiat”, a declarat Viktor Boczán, directorul general al Provident Financial România.

Noul Regional Credit Risk Director al Provident va coordona din București dezvoltarea și implementarea strategiei de credit risk a companiei în toate cele trei țări, unde grupul IPF are în portofoliu 646.000 de clienți activi. 

“Perspectiva privilegiată de care Provident beneficiază prin intermediul rețelei sale de agenți independenți ne permite să ținem cont de realități care uneori scapă sistemelor tradiționale de scoring. Sunt entuziasmat să mă alătur unei echipe tinere și ambițioase și să contribui la consolidarea acestui model de succes. Astfel, vom continua să inovăm și să le oferim clienților produsele de care au nevoie, atunci când este important pentru ei”, a declarat Florin Balcan, Regional Credit Risk Director al Provident România, Bulgaria și Ungaria.

Provident este prima instituţie financiară din România care oferă serviciul opțional de gestionare la domiciliu a unui împrumut, prin intermediul căruia clienţii pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor. Provident și-a început activitatea în România în aprilie 2006 și, de atunci, peste 700.000 de români au apelat la produsele sale.

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente