Provident Sună la  021 275 75 75

Extra-sezon = Super-vacanță

plajaCe poate fi mai frumos decât să primești o doză suplimentară de confort și ambianță placută la un preț cu discount?

Cu mic, cu mare, de la șef la secretară, lumea obișnuiește să plece în vacanțe în intervalul 15 iulie-30 august și 20 decembrie-3 ianuarie. Un program forțat și de programul școlar al celor mici. Să adăugăm pe listă tradiționalul week-end de 1 mai, uneori prelungit pe 3-4 zile libere (când pică sărbătoarea muncii luni sau joi). Ne mai mirăm atunci de ce vedem eternele reportaje cu șoselele din Valea Prahovei unde se circulă bară la bară ori cu plajele pline ochi și lumea indignată de prețul unui banal suc? Logic, la cerere în creștere avem aglomerație pe măsură și prețuri care reflectă bine fenomenul. 

picnic

Am putea alege însă și altceva? Sigur, nu e simplu să pleci în vacanță când de la firmă se decretează că toată lumea are 2 săptămâni libere vara și două iarna, între sărbători (multe firme mici fac așa) și nici copilul nu e ușor de scos de la școală în timpul semestrelor. Totuși, există și firme unde angajații au libertatea să-și aleagă liberi perioadele de repaos sau chiar concedii fără plată pentru niște vacanțe mai non-conformiste iar copii au și vacanțe intermediare de câte o săptămână. Iar recompensa este pe măsură, avantajele extra-sezonului fiind certe:

  • mari disconturi la prețurile biletelor de avion, mai ales la rezervări din timp (peste 50%) și aglomerație mai puțină pe tren/microbuze;
  • tarife de cazare mult mai mici, chiar și la jumătate. Am testat în 2010 un început de ianuarie în Veneția (am prins o zăpada mieilor în piața San Marco iar factura pentru 4 nopți de cazare cu mic dejun și transportul cu avionul n-a sărit de 500 euro pentru 2 persoane. E drept, atunci Wizz Air zbura din Băneasa-acum tarifele pentru Otopeni sunt mai mari);
  • liniște și confort sporit. E chiar plăcută marea între 15-30 iunie sau, mai ales, între 15-30 septembrie. Se poate face plajă și apa e destul de bună, nu există aglomerație, sunt tot soiul de programe guvernamentale sau derulate de agențiile de turism cu discounturi de preț pentru amatori. Ca să nu mai spun că muntele are farmecul său tot timpul anului, de ce ne-am îmbulzi doar în august sau decembrie să ne bucurăm de acesta alături de alte zeci de mii de turiști?                                                        

Articol scris de Cristi Dogaru, specialist în jurnalism economic 


Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente