Ce șanțuri de apărare are afacerea ta?

afacere restaurantDacă ai pășit în lumea afacerilor ca mic antreprenor trebuie să accepți că în numai câțiva ani profitul se poate da în montagne-russe, cu oscilații mari de la an la an, iar principalul obiect de activitate al firmei se poate schimba în funcție de oportunitățile pieței într-un mod greu de anticipat.  


Poți intui în ce moment al ciclului economic te afli, e suficient să urmărești jurnalele de știri și raportările economice (acționând regulă în sens contrar opiniei majoritare) iar asta te va ajută să-ți dozezi mai bine eforturile de investiții dar independent de starea economiei, trage permanent cu ochiul la mișcările concurenței. Iar cel mai bun mod de a-ți radiografia potențialul afacerii este să te întrebi mereu ce șanțuri de apărare are business-ul tău? 

  
Pe ce te bazezi dacă competiția crește brusc sau cererea scade rapid? E bine să ai o strategie care să anticipeze pe cât posibil mișcările concurenței și evoluțiile pieței pentru că pozițiile de monopol, cu clientela asigurată, sunt o raritate în ziua de azi. 
  
afacere hotelTe bazezi doar pe prețul mic? Este un argument important mai ales când ai de luptat pe o piață aglomerată. Marjele mici de profit îți pot pune însă în pericol afacerea la cel mai mic pas greșit astfel încât e bine să adaugi cu timpul și ceva la capitolul servicii adiționale care să-ți fidelizeze o parte a clienților.  
  
Te bazezi doar pe serviciile premium? În era comparatoarelor performante, o parte dintre clienții tăi vor începe la un moment dat să privească mai atent și alte oferte.  
Până la urmă, cel mai bun șanț de apărare îl reprezintă competitivitatea raportului preț/calitate și capactitatea de a-ți surprinde mereu clienții-prin oferte noi, prin ofertele vechi fericit ajustate, prin atitudine, prin flexibilitatea în fața dorințelor acestora.  
  
În caz contrar, vei fi pus în curând în situația de contempla ceva pierderi și perspectiva închiderii afacerii odată cu migrarea spre alt domeniu de activitate. Ceea ce n-ar fi chiar o catastrofă prin prisma experienței dobândite, mai ales dacă vechile greșeli sunt depășite în pas alergător.  

                                                                                                        Articol scris de Cristi Dogaru, specialist în jurnalism economic

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente