Câteva reguli de bază pentru tratarea problemelor financiare


Te gândești să îți revizuiești obiceiurile legate de finanțe? Cu toate că, de multe ori, ajungi în acest punct din cauza unui impas financiar, este mai bine să urmezi aceste sfaturi mai târziu decât niciodată!

Prin urmare, fie că dorești să pui niște bani "la saltea" sau întâmpini dificultăți în fiecare lună, o scurtă revizuire a obiceiurilor tale legate de finanțe te poate ajuta. Chiar dacă este mai ușor de teoretizat decât de urmat aceste sfaturi, cu cât vei realiza mai rapid că ai intrat într-un impas financiar, cu atât mai rapid vei începe să faci diferența în privința cheltuielilor extra lunare. Iată câteva moduri de a trata problemele financiare:

1. Stabilește câteva "bariere" pentru cheltuieli

Dacă ai constatat că majoritatea cheltuielilor sunt mai degrabă făcute impulsiv, începe prin a stabili câteva reguli care să te împiedice. Astfel, poți face o listă cu lucrurile pe care ți le doreșți, însă nu le achiziționa până nu au trecut minimum 3 zile. Vei avea mai mult timp să te hotărăști asupra bunurilor esențiale de care ai nevoie, fără a cheltui un întreg buget!

2. Taie din cheltuielile de zi cu zi

De cele mai multe ori, suntem tentați să ne luăm un sandviș de la tonomatul din holul clădirii unde lucrăm sau avem poftă de o pizza după o zi lungă de lucru, însă toate acestea sunt cheltuieli extra care se reflectă și în bugetul lunar și de care ne putem lipsi dacă vrem să avem un comportament financiar responsabil. Un alt exemplu este folosirea serviciilor de taxi, chiar dacă ai plătit deja un abonament lunar pentru mijlocul de transport în comun. Este adevărat, toate acestea fac parte din micile plăceri ale vieții, însă, pentru a-ți stabiliza bugetul, va trebui să fii mai atent cu aceste cheltuieli în plus.

3. Fă-ți un cont de economii

Chiar dacă această decizie pare ineficientă atunci când ești la ananghie, agoniseala reprezintă totuși o metodă foarte bună pentru a-ți controla veniturile. Poți seta ca, din contul bancar în care primeșți salariul, o porțiune să se ducă într-un cont de economii. În cazul în care primești banii direct în mâna, metoda pusculiței dă rezultate incredibile! În plus, dacă ai făcut un împrumut sau un credit rapid, poți seta ca, la începutul lunii, o parte din veniturile tale să se ducă automat în acea direcție.

4. Nu-ți risca totuși sănătatea

Desigur, când începi să numeri fiecare ban, vei economisi destul de mult, însă cu ce preț? Nu îți risca sănătatea, lipsindu-te de bunurile sau serviciile esențiale. Află care din hobby-uri costă cel mai mult și încearcă să tai din bugetele pentru extra-activități, cel puțin până îți reglezi situația financiară.

5. Amintește-ți regula de bază

În concluzie, ține cont de această regulă când vine vorba de agonisit o sumă de bani: Cheltuieste mai puțin decât câștigi și investește inteligent diferența. Dacă ai făcut un credit rapid, nu uita să rambursezi rata la începutul fiecărei luni, punându-ți de asemenea bani deoparte pentru cheltuielile neprevăzute. În plus, dacă începi să te echilibrezi din punct de vedere financiar, economisind din ce în ce mai mult, poți alege să rambursezi înainte de termen un credit rapid, luând legătura cu reprezentantul tău de vânzări.

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente