Bilanţul ultimilor 10 ani de business în România la începutul anului 2020


Potrivit studiului KeysFin
,,Condițiile de business din România", realizat la finalul anului 2019, în ultimii 10 ani, cifra de afaceri a sectorului privat a crescut cu 71% iar numărul de insolvențe a scăzut cu 59 de procente. Prin urmare, cifra de afaceri a ajuns la 1.452 miliarde de Lei la finele anului 2018, iar pentru 2019, experții de la KeysFin au estimat o cifră de aproximativ 1.528 miliarde de Lei. În medie, această creștere este de 5 procente în fiecare an.

Ajuns la cea de-a cincea ediție, studiul include cele 673.000 de companii nefinanciare existente în 2018 în România, ale căror rezultate au fost analizate în funcție de mai mulți indicatori cheie precum: cifra de afaceri, profitabilitate, lichiditate, forță de muncă sau gradul de îndatorare.

Dintre toate aceste companii, 658 sunt companii mari, cu o cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de Euro, 8.400 sunt companii medii, cu o cifră de afaceri între 10 milioane și 50 de milioane de Euro, 44.600 reprezintă numărul companiilor mici, cu o cifră de afaceri cuprinsă între 2 milioane și 10 milioane de Euro, iar restul de 619.200 sunt microîntreprinderi, cu o cifră de afaceri sub 2 milioane de Euro.

Cu toate că numărul microîntreprinderilor este impresionant, companiile mari au avut cea mai mare pondere din cifra totală de afaceri (mai precis, de 44%). Pe de altă parte, peste un sfert dintre companiile românești au înregistrat o cifră de afaceri egală cu 0 în anul fiscal 2018.

Care sunt cele mai mari sectoare economice înregistrate aflăm din același studiu. Comerțul este pe primul loc, având o cifră de afaceri de 564 de miliarde de Lei, adică 38.9% din total.

În același top se regăsesc industria prelucrătoare (cu o cifra de 384 de miliarde de Lei, adică 26.4% din total), business-urile care se ocupă de transport sau depozitare (ce însumează 88.7 de miliarde de Lei, reprezentând 6.1% din total), domeniul construcțiilor, cu o cifră de 78.7 miliarde de Lei (5.4%), precum și energia și gazele, cu 60.3 miliarde de Lei (4.1%).

Toate cele cinci sectoare de mai sus au însumat o cifră de afaceri egală cu 1.176 miliarde de Lei, reprezentând astfel 81 de procente din totalul pe 2018.

,,Studiul anual intitulat Condițiile de business din România este unul din cele mai complexe materiale de analiză din peisajul de business românesc și sunt mândră că echipa noastră face acest lucru posibil an de an. Mai mult, ne bucurăm să constatăm că predicțiile noastre se îndeplinesc aproape de fiecare dată și sperăm că bilanțul anului 2019 să fie cel anticipat de noi. Bineînțeles, indicatorii pe care îi urmărim ne ajută să mergem și mai departe cu estimările și să ne gândim și la 2020, an de cotitură pentru economia românească, influențată atât de situația la nivel internațional, cât și de măsurile fiscale luate de autoritățile locale." ne spune Roxana Popescu, Managing Director KeysFin.

Fiind realizat anual, studiul ,,Condițiile de business din România" condus de KeysFin, este făcut în urma unei analize amănunțite a informațiilor furnizate de instituțiile publice locale, precum și prin interpretarea altor date importante, precum investițiile strategice pentru anul în curs sau calificativele internaționale pe care România le-a primit în acest interval de timp.

Această perspectivă de ansamblu asupra economiei României propune să identifice principalele oportunități, riscuri sau tendințe ale pieței locale.
 

De asemenea, fiind o resursă importantă de statistici pentru sutele de companii prezente în țară sau care doresc să investească în România, vine ca o încurajare pentru antreprenorii aflați la început de drum sau chiar pentru cei care visează să își deschidă propriul business!

În concluzie, cifrele arată promițător, iar anul 2020 pare să fie ideal pentru investiții și noi afaceri, indiferent de domeniul de activitate! Așadar, dacă ai o idee și crezi că poate fi pusă în aplicare, fă-ți curaj și caută sprijinul financiar pentru a-i da startul! Provident este alături de tine atât cu soluții avantajoase, cât și cu sfaturi financiare prețioase pentru tinerii antreprenori!

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente