Sfaturi pentru antreprenori

Îţi doreşti să-ţi transformi pasiunea într-o sursă de venit? Sau deja ai o mică afacere iar acum îţi doreşti să diversifici serviciile sau produsele pe care le oferi sau, pur şi simplu, ai nevoie de noi instrumente de promovare? Cu resursele potrivite îţi poţi duce mica afacere la următorul nivel. În această secţiune vei găsi sfaturi utile de la experţi în domeniul antreprenoriatului dar şi poveştile de succes ale unor mici antreprenori români, precum Dana Rogoz, Răzvan Pascu sau Cristian China Barta. Despre cum au reuşit să îşi transforme pasiunea într-o mică afacere, despre riscurile, dificultăţile şi oportunităţile pe care le-au avut, vă invităm să citiţi în continuare.

Dana RogozCum am devenit antreprenor

“Antreprenoriat” – ce cuvant complicat. Mă bufneşte râsul numai când mi-l imaginez pe Vlad încercând să-l pronunţe. Pe cât de complicat e cuvântul, pe atât de simplu şi frumos au crescut lucrurile în cazul propriului meu business.

5 sfaturi de urmat cand incepi o mica afacere

Deseori sunt întrebat cum am ajuns să îmi transform pasiunea în business, ce noroc a dat peste mine şi, mai ales... cum de încă reuşesc să mai fac asta?!

Acum 6-7 ani când am început să scriu pe blog ...
Cristian China Birta
Anul viitor o să împlinesc 10 ani de blogging. Dap, zece ani au trecut de când am decis (oho, habar nu aveam atunci că o să ajung atât de departe...) sa imi transform o pasiune intr-un business.

curatenie

Magazinul online: comerțul electronic economisește multe din costurile unui magazin real. Chiria pentru spațiu și salarii (nu ai nevoie de mulți angajați), de exemplu, iar stocurile pot fi alimentate din mers ...
zugravi

Persoanele fizice autorizate (PFA) sunt forma de organizare preferată, în general, de micii meseriași, care vor să aibă un grad mai mare de independență și să se bucure mai mult de roadele muncii lor.
 
case de marcat

Din momentul în care goana după hârtii s-a încheiat și ai intrat în posesia certificatului de înmatriculare a firmei, ei bine…n-ai scapăt de griji.


Ce legătură există între spiritul antreprenorial firav din România (reflectat în numărul relativ mic de companii mici și mijlocii) și perceptia asupra riscului?

 


Dacă în cazul unei persoane fizice este o preocupare legitimă să-și reducă cheltuielile, mai ales pe cele exagerate, în cazul unei firme (PFA, SRL)...

Clienții, cel mai ieftin canal de promovare

Vorbim de mici afaceri, cele pentru care pătrunderea cu inserții în media tipărită, bannerele stradale sau spoturile din audio-vizual ar reprezenta un efort financiar prea mare.

Mini-ghid de supraviețuire în afaceri

Pentru a supraviețui, micile afaceri trebuie să folosească inteligent toate pârghiile puse la dispoziție de autorități pentru sprijinirea sectorului IMM și să speculeze la maximum spațiile libere în care marii jucători ... 

Ce șanțuri de apărare are afacerea ta?

Dacă ai pășit în lumea afacerilor ca mic antreprenor trebuie să accepți că în numai câțiva ani profitul se poate da în montagne-russe, cu oscilații mari de la an la an, iar principalul obiect de  ...

Ce trebuie să conțină un plan de afaceri

Primul capitol va reprezenta o sinteză a întregului plan de afaceri, insistând pe punctele-forte ale business-ului.