Top 10 plante de apartament ușor de întreținut

Toți iubim plantele de apartament, însă entuziasmul dispare atunci când descoperim cât de sensibile sunt unele specii de flori. Dacă vrei ca balconul sau camerele tale să fie animate cu ajutorul plantelor, alege câteva specii mai puțin pretențioase.

În cazul în care timpul și răbdarea nu se numără printre atuurile tale sau locuința nu îndeplinește condițiile necesare pentru creșterea anumitor specii de plante, cea mai bună soluție este să le alegi pe acelea care sunt adaptabile și necesită o întreținere minimă.

Unele specii de plante pot trăi cu mai puțină lumină, altele se adaptează la temperaturi oscilante, iar altele supraviețuiesc dacă le uzi doare atunci când îți amintești...

1. Limba soacrei (Sansevieria) are frunze lungi și ascuțite. Tolerează bine lumina slabă, iar apă necesită ocazional (de câteva ori pe iarnă dacă este ținută la interior).

2. Pana cocoșului (Aspidistra elatior) are frunze lungi, ascuțite, asemănătoare unor săbii și crește în mănunchi. Planta rezistă foarte bine în condiții vitrege, chiar și în locuri cu umbră deasă deoarece agreează lumina slabă.

3. Cactusul de Crăciun este o specie de cactus care face flori roșii sau roz intens pe la începutul iernii. Această plantă rezistă la lumină slabă și temperaturi joase.

4. Dracena crește în spații intens luminate, însă rezistă bine atunci când nu este udată. Chiar dacă se ofilește, își revine imediat după ce primește apă.

5. Voalul Miresei (Chlorophytum comosum) crește în ghivece atârnate și poate ajunge la  60-75 cm lățime și 60-100 cm lungime. Singura problemă e că rădăcinile tind să umple un ghiveci, astfel că necesită replantare o dată la câțiva ani.

6. Epipremnum este o plantă care poate crește până la 3-4 metri. Tolerează bine toate tipurile de lumină, inclusiv pe cea artificială. Poate fi lăsată să atârne sau poate fi sprijinită de un suport.

7. Ficusul este o plantă viguroasă, lemnoasă, cu frunze mari și verzi. Fiind de origine tropicală, planta se adaptează bine la condiții de mediu variate, putând crește frumos și într-un apartament de bloc.

8. Palmierul are tulpină cilindrică, uneori neramificată, înaltă, care se termină cu un mănuchi de frunze. Această plantă se ține în locuri luminoase sau semiumbroase și calde. Vara poate fi ținută și în aer liber, într-un loc umbros.

9. Violeta africană (Saintpaulia) se numără printre cele mai populare plante de apartament. Îngrijită corespunzător, planta este înflorită pe tot parcusul anului. Violetele au nevoie de lumină, însă nu trebuie ținute în razele directe ale soarelui.

10. Crinul păcii (Spathiphyllum) crește ca o tufă bogată în frunze de un verde intens. Planta înflorește abundent primăvara și din când în când în celelalte anotimpuri. Pe timp de vară tolerează foarte bine umbra și semiumbra, însă iarna preferă locurile însorite. 

Articol scris de Elena Vîrlan, specialist în domeniul home & deco.

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente