Lucruri vechi într-un decor nou

Zugrăvirea sau renovarea parțială a locuinței nu este urmată întotdeauna de înlocuirea mobilierului cu altul nou. Când bugetul de amenajare este mic sau vrei să economisești bani, ești nevoit să integrezi în decor piese de mobilier și accesorii mai vechi, chiar dacă acestea sunt demodate și nu se potrivesc cu noul concept de amenajare.

Din fericire, există nenumărate soluții prin care poți reintegra în ambient mobilierul și obiectele vechi. Iată câteva soluții.

Huse pentru canapele și fotolii

În cazul în care canapeaua și fotoliile sunt prea uzate sau în culori care nu-ți mai plac, confecționează la comandă huse pentru fiecare dintre ele. Dacă alegi un material în culori vii și/ sau cu imprimeuri îndrăznețe vor anima atmosfera din încăpere.

Husele sunt o alegere foarte practică deoarece protejează piesele de mobilier de pete si murdării și, fiind lavabile și detașabile, pot fi curățate sau înlocuite ori de câte ori este nevoie.

Recondiționarea mobilierului

Dintre metodele de recondiționare a mobilei, lăcuirea este, de departe, cea mai ușoară și ieftină metodă. Cu sau fără îndepărtarea vechiului finisaj, o lăcuire schimbă semnificativ aspectul unei piese de mobilier. Dacă șlefuiești înainte obiectul respectiv, după lăcuire va căpăta un aer vintage/antichizat.

Vopsirea reprezintă o soluție la fel de accesibilă și economică. Unul sau două straturi de vopsea și mobilierul poate arăta ca scos din ambalaj. Specialiștii recomandă ca primul strat să fie pe bază de ulei (blochează apariția petelor), iar următorul pe bază de latex.

Obiecte reciclate

Transformarea obiectelor vechi în altele cu funcții noi se practică cu succes în multe țări, iar această “modă” câștigă teren și în țara noastră. Și nu este vorba de un moft, ci de o soluție economică, prin care salvezi bani folosindu-te de obiectele care ar fi ajuns la gunoi. De exemplu, o ladă de fructe veche sau una de vin poate fi “convertită” într-un suport șic pentru reviste. Te-ai gândit câte utilizări poate avea o ușă veche? Ei bine, cu puțină imaginație, o poți transforma în tăblie pentru pat, paravan decorativ, cuier pentru haine, mobilier pentru expunerea decorațiunilor sau suport de perete pentru tablouri și rame foto. 

Articol scris de Elena Vîrlan, specialist în domeniul home & deco.

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente