Nu ai timp de renovare? Află cum poți reîmprospăta rapid decorul

Renovarea locuinței implică foarte mult deranj, șantier, mizerie, praf și, mai mult de atât, costuri mari. Dacă finisajele nu sunt într-un stadiu avansat de deteriorare, poți reîmprospăta decorul în timp scurt și cu eforturi reduse.

Tapet, fototapet sau stickere

Dacă nuanța pereților din living sau din dormitor a devenit prea monotonă pentru gusturile tale, poți face o schimbare în decor prin acoperirea unui perete cu tapet sau fototapet. O variantă mai economică ar fi să apelezi la stickere. Datorită foliei de transfer, stickerele se aplică ușor, implică mai puțin deranj și, desigur, un buget mic. În plus, cu ajutorul lor, poți oferi încăperii un aer dinamic, ludic sau nonconformist. În magazinele de home & deco se găsesc o multitudine de modele care pot personaliza spațiul de locuit: monocolore sau multicolore, cu motive florale, animale, figuri celebre etc.

Accesorii

Cu siguranță, răsfoind revistele de amenajări interioare sau site-urile de profil, ai remarcat interioare spectaculoase obținute cu ajutorul accesoriilor pentru ferestre sau pat. Doar înlocuind draperiile, perdelele și așternuturile de pat cu altele în culori vesele și cu imprimeuri bogate (flori, desene, figuri celebre) poți schimba vizibil imaginea unei încăperi. De regulă, astfel de accesorii sunt ceva mai scumpe, însă le poți confecționa și singur într-un atelier din materialele și cu imprimeurile preferate, la preț rezonabil.

Decorațiuni

Se poate afirma că nu există limite în ceea ce privește utilizarea și combinarea decorațiunilor. Trebuie doar să ai un mic buget, puțin timp liber și ceva mai multă răbdare pentru a prospecta produsele din magazine ca să găsești cele mai inspirate obiecte decorative. Dacă vrei să te axezi pe soluții ultrarapide de decorare, poți folosi: tablouri supradimensionate, rame foto (eventual vopsite în culori diferite), fotografii (lipite direct pe perete), decorațiuni haioase la set (în formă de flori, păsări sau insecte). Într-un spațiu precum holul poți decora chiar și cu accesorii și articole de îmbrăcăminte.

Plante și flori

Există cel puțin două variante de a înfrumuseța decorul cu ajutorul plantelor. Fie te orientezi către plante de apartament pe care să le ții în ghivece cu design captivant, pe suporturi din lemn sau fier forjat, fie cumperi mai multe tipuri de vaze (în aceeași culoare, dar mărimi diferite sau similare în ceea ce privește forma și dimensiunea, dar în culori complementare sau contrastante). Desigur, în sezonul cald, te poți folosi de ambele variante.

Mobilier revopsit

Dacă deții piese vechi de mobilier, încă utilizabile, dar cu aspect dezagreabil, nu le arunca la gunoi. O comodă, un dulap, o masă sau câteva scaune pot arăta ca noi dacă le revopsești în culori vesele, astfel încât să învioreze totodată și atmosfera. 

Articol scris de Elena Vîrlan, specialist în domeniul home & deco.

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente