Cum poți reduce costurile de renovare a locuinței?

Renovarea unei locuințe pornește de la suma pe care îți permiți să o aloci pentru acest demers. Dezamăgirea apare atunci când constați că materialele și lucrările de renovare depășesc bugetul de care dispui. Pentru a finaliza cu succes această acțiune, poți adopta o serie de măsuri care să scadă cheltuielile. Iată câteva dintre ele.

Prima etapă în renovarea casei sau apartamentului constă în găsirea echipei potrivite de muncitori. E adevărat, o echipă profesionistă lucrează foarte bine, dar sumele solicitate pot fi foarte mari.

Din fericire, există și meșteri buni care lucrează individual la prețuri accesibile și care pot fi găsiți prin recomandări. Poți angaja astfel de muncitorii dacă vrei să reduci din costurile pe manoperă.

Cu toate acestea, există și riscul de a lucra cu o echipă de muncitori foarte ieftină care prestează muncă de slabă calitate, iar schimbarea echipei de mai multe ori aduce după sine pierderi inutile de timp și bani, multe lucrări necesitând a fi refăcute.

O altă modalitate de a reduce cheltuielile de renovare constă în cumpărarea materialelor de finisaj (gresie, faianță, parchet, vopsea, chituri, adezivi etc.) din magazine periferice (așa-zisele magazine de cartier) deoarece oferă prețuri mai mici decât cele din zonele centrale. De asemenea, unele magazine pot oferi un preț mai mic pe produs dacă achiziționezi o cantitate mai mare.

Mobilarea locuinței poate fi realizată, de asemenea, cu costuri mai mici decât cele estimate inițial. De exemplu, dacă ți-a plăcut un anumit tip de mobilier dintr-un showroom sau într-un catalog, dar prețul este foarte mare, poți realiza la comandă un model similar cu costuri mult mai mici.

De cele mai multe ori, renovarea locuinței include și înlocuirea aparatelor electrocasnice. Desigur, achiziționarea unor modele noi și mai performante îți poate “ușura” portofelul de o sumă considerabilă. Din fericire, și în acest caz poți salva bani optând pentru electrocasnice din secțiunea celor expuse pentru clienți deoarece sunt vândute la prețuri mai mici (cu reduceri de aprox. 25%).

Nu în ultimul rând, studiază serviciile pe care le oferă magazinele din care intenționezi să cumperi. Unele dintre ele oferă transport gratuit pentru produsele cumpărate sau montaj gratuit (de exemplu, în cazul parchetului).

Și încă un pont. În cazul în care ai rămas cu puțini bani după achiziționarea finisajelor și mobilierului, dar ți-ai dori să cumperi și accesorii sau obiecte decorative, interesează-te de produsele cu defecte, care, în unele magazine, se vând în zone separate la prețuri mai mici.

Dacă defectele sunt minore, iar prețurile sunt foarte atractive, merită sa faci și câteva achiziții de acest tip.

 

Articol scris de Elena Vîrlan, specialist în domeniul home & deco.

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente