Cum îţi poți înfrumuseţa grădina cu bani puțini și eforturi mici

Ți-au plăcut imaginile cu grădini din reviste sau de pe Internet? Ţi-ar plăcea să ai şi tu un astfel de spaţiu colorat și vesel, însă nu dispui de un buget consistent? Poți transforma spațiul disponibil cu inspirație și cu bani puțini. Lucruri mărunte, ușor de găsit în magazine și la prețuri mici, pot schimba radical imaginea grădinii.

Jardiniere

Chiar dacă menirea lor a fost aceea de a fi folosite ca suporturi pentru ghivecele cu flori, jardinierele și-au depășit rolul practic, devenind adevărate elemente decorative pentru grădină. De regulă, jardinierele din beton, piatră sau fier forjat au prețuri mai mari, însă te poți orienta către variantele mai economice, cum ar fi cele din lemn sau plastic. Dacă te pricepi la meșterit, poți confecționa câteva jardiniere acasă, inspirându-te din tutorialele de pe Internet.

Și încă un pont. Cu ajutorul jardinierelor poți adăposti ghivecele mai putin estetice (ca să nu fie nevoie să le înlocuiești) sau răsadurile de primăvară.

Accesorii pentru ghivece

O modalitate comodă de a decora și anima grădina constă în achiziționarea unor accesorii pentru ghivece. Florăriile dispun de o gamă largă de accesorii, din diferite materiale precum lemn sau plastic, de la inimioare, floricele, fluturași, ciupercuțe sau chiar modele haioase, cum ar fi fantome de diverse culori și mărimi. De regulă, prețurile sunt mici și pornesc de la 3-4 lei. Dacă ești pasionat de bricolaj, le poți confecționa singur, din diverse materiale, cum ar fi: hârtie, carton, plastic, textile etc.

Obiecte vechi

Criza economică a adus și ceva bun, în sensul că ne-a învățat să fim mai chibzuiți și să ne gândim de două ori înainte de a arunca un obiect la gunoi. În plus, ne-a “forțat” să ne dezvoltăm creativitatea și să repunem în valoare obiecte pe care le consideram inutile. În loc să te debarasezi de lucrurile din magazie, găsește-le o nouă utilizare. De exemplu, un cadru vechi de pat, o roabă stricată, o bicicletă defectă, un butoi sau câteva stropitori pot deveni suporturi simpatice pentru plante, oferind un aer vintage grădinii.

O altă soluție (care implică investiții minime) constă în vopsirea mobilierului vechi în culori vii sau solare și amplasarea sa într-o zonă umbrită a grădinii.

Iarbă decorativă

Iarba decorativă se numără printre „accesoriile” naturale capabile să schimbe semnificativ imaginea grădinii. Chiar dacă locul ei este pe sol, o poți planta și în ghivece. Un efect decorativ mai pronunțat îl va avea în ghivece supradimensionate.

Totodată, iarba decorativă este o modalitate simplă de a anima o grădină săracă în pomi, arbuști și flori.

Articol scris de Elena Vîrlan, specialist în domeniul home & deco.

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente