Cum calculezi bugetul de amenajare a locuinței

Dacă ai achiziționat o locuință nouă sau ai decis să o reamenajezi pe cea în care locuiești deja, te vei lovi de o problemă inevitabilă: calcularea bugetului de amenajare. Deși pare o corvoadă care dă mari bătăi de cap, stabilirea bugetului nu este un demers complicat. Vei vedea de ce.

Foarte mulți dintre cei care își amenajează sau reamenajează o locuință depășesc bugetul stabilit inițial. Cu excepția situațiilor neprevăzute care intervin pe parcursul amenajării, acest lucru se întâmplă deoarece proprietarii nu calculează corect bugetul de amenajare încă de la început. În stabilirea acestei sume intră multe variabile care, odată ignorate, aduc după sine costuri suplimentare.

Pentru a stabili un buget corect și pe care să nu-l depășești până la sfârșitul procesului de amenajare, este necesar să iei în calcul mai multe aspecte. Trebuie să ai un plan de amenajare coerent, altfel spus, să știi foarte bine cum vrei să arate viitoarea amenajare. Este foarte important să îți stabilești cât mai bine prioritățile. De exemplu, este indicat să aloci o sumă mai mare pentru finisaje (deoarece reprezintă o achiziție pe termen lung) decât pentru lucruri ușor perisabile (accesorii, decorațiuni etc.).

Înainte de a stabili bugetul și a face achizițiile, îți recomand să te documentezi temeinic. Cercetează nu doar prețurile pentru mobilier sau finisaje, ci şi pentru toate elementele care vor compune decorul. În caz contrar, după achiziționarea finisajelor și mobilierului, poți constata că nu ți-au mai rămas bani pentru corpuri de iluminat sau aparate electrocasnice.

Este util să compari prețurile din magazine. Același material de finisaj poate fi găsit la un preț mai mic într-un magazin de cartier decât într-un showroom dintr-o zonă centrală (lucru valabil și pentru alte produse).

Aplicații online

În cazul în care locuința necesită înlocuirea tuturor finisajelor, inclusiv zugrăvirea pereților și nu știi ce cantitate de materiale este necesară, folosește o aplicație online care te poate ajuta să calculezi suma acestor materiale. Concret, este vorba de un calculator de costuri, care îți socotește cheltuielile pentru renovarea unei camere, conform prețurilor reale. Aplicația este ușor de utilizat, deși ia în considerare o varietate de servicii de renovare. De exemplu, poți să introduci dimensiunile încăperii pe care vrei să o renovezi, să alegi din listă serviciile și materialele necesare și să obții un calcul exact. Dacă nu ești adeptul stilului “cu agenda și pixul în față”, un calculator de costuri poate fi cea mai bună soluție.

Articol scris de Elena Vîrlan, specialist în domeniul home & deco.

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente