7 utilizări practice ale balconului

Deși mulți proprietari de apartamente îl folosesc doar ca depozit pentru ustensile, balconul reprezintă un spațiu foarte ofertant din punctul de vedere al modalităților de utilizare. În rândurile următoare îți oferim câteva exemple.

1. Birou

Dacă living-ul are o suprafață mică și nu mai permite amenajarea unui birou pe aria sa, acesta poate fi amenajat în balcon (cu condiția să fie un balcon închis). În acest caz, este necesară termoizolarea pereților și a pardoselii. În ceea ce privește mobilierul, este indicat cel pe comandă, pentru a putea fi valorificat fiecare colț.

Terasa32. Bucătărie sau extensie a bucătăriei

“Mutarea” bucătăriei în balcon reprezintă o soluție demnă de luat în calcul de către familiile în creștere, care au nevoie de o cameră suplimentară pentru viitorul copil. Pentru ca bucătăria să fie transformată în dormitor, este nevoie de un alt spațiu care să îi preia funcțiile, iar balconul poate fi cea mai bună variantă. Atenție! Înainte de a lua această decizie, trebuie cerut sfatul unui specialist cu privire la posibilitatea extinderii țevilor de gaze, apă etc.

De asemenea, balconul poate fi folosit și ca o extensie a bucătăriei, mai ales dacă dorești ca această încăpere să includă și o zonă de dinning.

3. Bibliotecă

Câteva dulapuri sau rafturi deschise montate pe doi dintre pereții balconului pot rezolva problema depozitării cărților în cazul în care living-ul deține o suprafață prea mică pentru a putea fi inclusă o bibliotecă.

4. Spațiu de depozitare

Atunci când familia este numeroasă, dulapurile și dressing-urile se dovedesc a fi neîncăpătoare. Din fericire, balconul poate servi la depozitarea multor lucruri, cum ar fi: jucării, ustensile de bucătărie, produse de papetărie, încălțăminte și multe altele. Tot ce trebuie să faci este să cumperi/ comanzi un mobilier simpatic, care să nu afecteze estetica spațiului.

5. Spațiu de joacă pentru copii

Nu-i așa că îți displace să te împiedici în fiecare încăpere de jucăriile micuților? Ei bine, se poate crea un spațiu de joacă chiar în balcon, cu condiția să fie luate măsurile de siguranță necesare (ferestrele să fie închise sau blocate cu apărători, astfel încât prichindeii să nu le poată deschide). În cazul balcoanelor deschise, este necesară supravegherea micuților.

Bugetul de redecorare6. Mini-grădină cu mirodenii

Pasionatele de gătit adoră să își cultive plantele aromatice acasă, mai ales că reprezintă o soluție eco. Vestea bună este că cele mai multe plante folosite ca mirodenii (cimbru, mărar, pătrunjel, leuștean, mentă, busuioc etc.) pot fi cultivate la ghiveci și crescute în balcon.

7. Spațiu de relaxare și socializare

Dacă este amenajat corespunzător, balconul poate fi transformat într-un spațiu de relaxare fermecător. În acest caz, este esențial să te oritentezi către materiale confortabile și culori calde, care să compună o atmosferă degajată.

 

Articol scris de Elena Vîrlan, specialist în domeniul home & deco.


Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente