Cererea de indemnizație de creștere a copilului în perioada de situație de urgență. Tot ce trebuie să știi

 

În cazul în care sunteți forțat de această criză să stați acasă cu copiii, puteți face o cerere la Agenția Națională de Plăți și Inspecție socială (ANPIS) pentru plata unei indemnizații  începând cu data de 1 Aprilie 2020. Zilele libere acordate părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii școlilor și grădinițelor, se plătește de către Stat cu 75% din salariul mediu brut.

 

Pentru această plată trebuie depusă o cerere. Cererile tip pot fi găsite la această adresă, pentru fiecare tip de sursă de venit. Cererea se poate depune prin e-mail la adresa plati.covid.(indicativul judetului in care lucrati)@mmanpis.ro, de exemplu  plati.covid.ab@mmanpis pentru județul Alba). De dosar și de plată se vor ocupa Agențiile Teritoriale pentru Plăți (ANPIS), unde este inregistrat sediul social al persoanei juridice/fizice care și-a întrerupt activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2.

 

Cum completați:


1. Se descarcă fisierul PDF in calculatorul Dvs. si se deschide cu ADOBE READER

2. Completați cu atenție câmpurile de pe pagina 1 și pagina 2.

3. Trebuie să aveți în calculator, sub forma de fișier imagine (extensie .jpg sau altele) copia CI și extras de cont, pe care le atașați în pagina 3 (dați click și apoi alegeți fișierul imagine aferent).

4. Dacă aveți semnatură electronică pe numele dvs. semnați pagina 1 și pagina 2, salvați documentul introducând în denumire numele dvs.

5. Trimiteți fișierul la agenția teritorială unde este înregistrat sediul PFA,II, IF sau domicilul persoanei fizice care solicită indemnizația de sprijin Covid-19.

6. Dacă nu aveți semnătură electronică, listați pagina 1 și 2, le semnați olograf (pix), le fotografiați/scanați pe fiecare separat, în cate un fișier imagine și le încărcați în PDF în paginile 4 și 5.

7. Salvați documentul introducând în denumire numele Dvs. și îl trimiteți la agenția teritorială unde este înregistrat sediul PFA,II, IF sau domicilul persoanei fizice care solicită indemnizația de sprijin Covid-19.

8. Dacă nu aveți acces la o imprimantă, scrieți de mână pe o foaie Cererea și pe alta foaie Declarația, le semnați, le fotografiați și le atașați în fișierul PDF.

 

  • Pentru persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale (II) și familiale (IF), profesii liberale (PF)

Descarcă cererea și declarația pe proprie răspundere.

Fisierul complet va contine: cererea semnata + copie CI +declaratia pe propria raspundere semnata + extras de cont al PFA,II,IF,PF, dupa caz

​​​​​​​

  • Pentru persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe

Descarcă cererea și declarația pe proprie răspundere.

Fișierul complet va conține: cererea semnata+copie CI +declaratia pe propria raspundere semnata + extras de cont al persoanei + copie după un contract de drepturi de autori și drepturi conexe din ultimele 3 luni anterior declanșării stării de urgență

​​​​​​​

  • Pentru personalul încadrat în muncă la un angajator prin altă modalitate prevăzută de lege

Descarcă cererea și declarația pe proprie răspundere.

Fișierul complet va contine: cererea semnata+copie CI +declaratia pe propria raspundere semnata + extras de cont al persoanei

​​​​​​​

  • Pentru persoanele care își desfășoară activitatea în baza contractelor de activitate sportivă vor depune structurile sportive

Descarcă cerere. Descarcă declarație pe propria răspundere. Descarcă listă persoane

Fișierul complet va contine: cererea semnata +declaratia pe propria raspundere semnata+lista sportivilor+ copie CI a administratorului structurii sportive.

 

  • ​​​​​​​Pentru persoanele care au încheiate convenții individuale de munca în baza Legii nr.1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației

Descarcă cererea și declarația pe proprie răspundere.

Fișierul complet va conține: cererea semnată+ copie CI + declarația pe propria răspundere semnată + extras de cont al persoanei

 

Poți să-ți dezvolți și mai mult cunoștințele de educație și siguranță financiară prin accesarea informației de aici .


Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente