Provident Sună la  021 275 75 75

Bugetul tău în vreme de pandemie

 

Sănătatea este cea mai importantă în aceste zile. Dar este important să avem şi un buget sănătos. Mai ales în vremuri de incertitudine economică. Iată, aşadar, câteva sfaturi şi explicaţii care să vă ajute să vă menţineţi, pe cât posibil, un buget echilibrat.

 

 

Coronavirus schimbă abordarea firmelor de asigurare. Cum trebuie să procedezi în caz de daună

Allianz Țiriac, Groupama, Asirom și Omniasig, adică patri dintre cele mai mari zece firme de asigurare din România anunță măsuri speciale de protecție în contextul pandemiei de Coronavirus. În principal, acești jucători consacrați încearcă să reducă spre zero interacțiunea directă cu clienții, atât în cazul ueni vânzări de polițe cât și în caz de daună... Citește mai mult.
 

 

 

Statul anunță că protejează. Dar chiar te protejează? Ce urmează după criza COVID 19

Autoritățile din România au anunțat mai multe măsuri destinate sprijinirii firmelor și a populației pentru a traversa perioada de criză generată de pandemia de Coronavirus. Deși, ca principiu, măsurile luate de Guvernul Orban sunt asemănătoare cu cele ale țărilor din restul regiunii, ca amploare și aplicabilitate directă aceste măsuri sunt cel mult mediocre...  Citește mai mult.

 

 

Pandemia ți-a tocat din banii pe care îi ai în contul de pensie privată. E adevărat, dar e cazul să te îngrijorezi?

Ca toate piețele financiare din România și din lume, sectorul pensiilor private a fost afectat de panica generată de pandemia de Coronavirus. Prețul acțiunilor pe care cele opt fonduri le-au cumpărat au scăzut și, prin urmare a scăzut și valoarea unității de fond... Citește mai mult.

 

 

La ce trebuie să fii atent când ceri băncii să suspende plata ratelor. Condițiile oferite de stat nu sunt mereu cele mai bune

De luni, 6 aprilie, după publicarea în Monitorul Oficial a normelor aferente,  sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca Ordonanța de Urgență 37/2020, care reglementează posibilitatea de a suspenda plata ratelor bancare, să își poată face efectele. Mai simplu spus, clienții băncilor din România pot amâna plata ratelor pentru o perioadă de la o lună la 9 luni. Condițiile definite de actul normativ le vom reda mai... Citește mai mult.

 

 

 

Cererea de indemnizație de creștere a copilului în perioada de situație de urgență. Tot ce trebuie să știi

În cazul în care ești forțat de această criză să stai acasă cu copiii, poți face o cerere la Agenția Națională de Plăți și Inspecție socială (ANPIS) pentru plata unei indemnizații  începând cu data de 1 Aprilie 2020. Zilele libere acordate părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii școlilor și grădinițelor, se plătește de către stat cu 75% din salariul mediu brut... Citește mai mult.

 

 

 

Poți supenda ratele la credit, card de credit sau leasing, dar nu poți suspenda toate plățile. Uite ce costuri îți rămân și de ce e bine că e așa

Este bine de știut că suspendarea ratelor și a dobânzii echivalente nu înseamnă sistarea tuturor obligațiilor pe care clienții le au către bănci ori Instituții Financiare Nebancare (IFN). În fapt, în cazul leasingului auto, obligațiile de plată ce rămân în continuare pot ajunge la sume destul de importante, dar sunt esențiale pentru viitorul financiar al clientului... Citește mai mult.

 

 

COVID 19 lovește în plin românii care vor să își cumpere o locuință. Care este, totuși, vestea bună și ce ar trebui să faci în perioada aceasta

Ca de fiecarea dată când au apărut perioade de criză, băncile dau semne că vor fi mult mai atente la felul în care dau împrumuturi, în contextul crizei economice ce însoțește criza sanitară COVID 19. Și nu ar fi o dramă chiar atât de mare dacă de felul în care băncile dau împrumuturi nu ar depinde viitorul a sute de mii, poate chiar milioane de familii sau potențiale familii... Citește mai mult.

 

 

Ai probleme cu firma sau PFA-ul tău din cauza crizei COVID? Uite cum te ajută statul în starea de alertă.

Legea care reglementează practic viața socială și economică de după 15 mai, când a expirat starea de urgență  și a început starea de alertă, conține și un capitol special dedicat insolvenței. Sunt modificări substanțiale, care vizează termenele și pragurile specifice procedurilor de preinsolvență și insolvență. Debitorii, mai ales cei care sunt afectați direct de măsurile luate... Citeste mai mult.

 

 

"S-a prăbușit prețul petrolului! Să mă aștept să iau benzină gratis?". Avem vești bune pentru tine, dar nu e cum te așteptai

O știre care este pe buzele tuturor de câteva zile, inclusiv pe buzele celor care nu au cum și nici nu au de ce să înțeleagă în profunzime mecanismele piețelor, adică probabil peste 90% din oameni: prețul petrolului a devenit negativ pentru prima dată în istorie. Nu o să intrăm în detalii din acest punct de vedere, dar hai să vedem puțin ce înseamnă acest lucru și ce s-a întâmplat... Citeste mai mult.

 

 

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente