Bugetul tău în vreme de pandemie

 

Sănătatea este cea mai importantă în aceste zile. Dar este important să avem şi un buget sănătos. Mai ales în vremuri de incertitudine economică. Iată, aşadar, câteva sfaturi şi explicaţii care să vă ajute să vă menţineţi, pe cât posibil, un buget echilibrat.

 

 

Coronavirus schimbă abordarea firmelor de asigurare. Cum trebuie să procedezi în caz de daună

Allianz Țiriac, Groupama, Asirom și Omniasig, adică patri dintre cele mai mari zece firme de asigurare din România anunță măsuri speciale de protecție în contextul pandemiei de Coronavirus. În principal, acești jucători consacrați încearcă să reducă spre zero interacțiunea directă cu clienții, atât în cazul ueni vânzări de polițe cât și în caz de daună... Citește mai mult.
 

 

 

Statul anunță că protejează. Dar chiar te protejează? Ce urmează după criza COVID 19

 

Autoritățile din România au anunțat mai multe măsuri destinate sprijinirii firmelor și a populației pentru a traversa perioada de criză generată de pandemia de Coronavirus. Deși, ca principiu, măsurile luate de Guvernul Orban sunt asemănătoare cu cele ale țărilor din restul regiunii, ca amploare și aplicabilitate directă aceste măsuri sunt cel mult mediocre...  Citește mai mult.

 

 

Pandemia ți-a tocat din banii pe care îi ai în contul de pensie privată. E adevărat, dar e cazul să te îngrijorezi?

 

Ca toate piețele financiare din România și din lume, sectorul pensiilor private a fost afectat de panica generată de pandemia de Coronavirus. Prețul acțiunilor pe care cele opt fonduri le-au cumpărat au scăzut și, prin urmare a scăzut și valoarea unității de fond... Citește mai mult.

 

 

La ce trebuie să fii atent când ceri băncii să suspende plata ratelor. Condițiile oferite de stat nu sunt mereu cele mai bune

De luni, 6 aprilie, după publicarea în Monitorul Oficial a normelor aferente,  sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca Ordonanța de Urgență 37/2020, care reglementează posibilitatea de a suspenda plata ratelor bancare, să își poată face efectele. Mai simplu spus, clienții băncilor din România pot amâna plata ratelor pentru o perioadă de la o lună la 9 luni. Condițiile definite de actul normativ le vom reda mai... Citește mai mult.

 

 

 

Cererea de indemnizație de creștere a copilului în perioada de situație de urgență. Tot ce trebuie să știi

În cazul în care ești forțat de această criză să stai acasă cu copiii, poți face o cerere la Agenția Națională de Plăți și Inspecție socială (ANPIS) pentru plata unei indemnizații  începând cu data de 1 Aprilie 2020. Zilele libere acordate părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii școlilor și grădinițelor, se plătește de către stat cu 75% din salariul mediu brut... Citește mai mult.