Refuzat de bănci? Iată cum poţi obţine un istoric bancar pozitiv!

 

Ce se întâmplă atunci când banca îți refuză solicitarea unui împrumut?

Aprobarea unui credit de business de către o banca poate fi un proces deosebit de frustrant, iar pentru mulți antreprenori, această corvoadă pur și simplu nu merită. Astfel, multe companii trec cu vederea peste această oportunitate de a beneficia de un influx de capital, renunțând la investiții care le-ar putea aduce profit pe termen lung.

 

Studiile recente vin să confirme acest lucru, iar un raport al British Business Bank din 2017/2018 relevă faptul că, deși rata de refuz al creditării pentru companiile mici este de 20%, antreprenorii care aplică pentru prima dată sunt refuzați mult mai des (în jur de 50%).

 

Astfel, pe perioada anului 2018, doar 60% din firmele aplicante pentru un împrumut s-au bucurat de fondurile necesare pentru investiții. Cifre atât de scăzute s-au mai văzut doar în ultimul semestru financiar al anului 2015.

 

De asemenea, în același semestru al anului 2017, procentele înregistrate au fost de 74%. Peste 40% din firmele mici au declarat că disponibilitatea creditelor bancare pentru firme este una scăzută, iar că băncile nu acordă suficient interes acestor oportunități.

 

De ce are loc acest fenomen?

Care este motivul pentru care poți fi refuzat de bănci? În cele mai multe cazuri, dacă nu ai încă un istoric bancar, atunci reprezinți automat un factor de risc pentru bănci. Așadar, pentru ca un antreprenor să poată deveni "bancabil", are nevoie de un istoric bancar pozitiv, însă acesta nu poate fi obținut fără un împrumut. Ce rămâne de făcut pentru a ieși din acest cerc vicios?

 

Cum obtii un istoric bancar pozitiv?

În primul rând, nu te panica și hai să vedem care sunt opțiunile. Doar pentru că o bancă îți respinge cererea de împrumut nu înseamnă că ideea ta de afacere nu poate fi valorificată sau că nu există alternative.

 

De altfel, foarte mulți antreprenori sunt gata să renunțe complet după ce au fost refuzați. Același studiu de mai sus a scos la lumină faptul că mai puțin de 10% din companiile mici au cercetat piața pentru a găsi soluții și alternative financiare, iar mai puțin de 5% au cerut ajutorul unui consultant financiar. Astfel, majoritatea acestor business-uri nu sunt la curent cu opțiunile care există dincolo de bănci.

 

Cu toate acestea, în prezent există alternative de creditare, fapt observat și explicat în detaliu de Andy Davies, director de vânzări în cadrul unei companii importante din Marea Britanie:

 

"Companiile au astăzi mult mai multe opțiuni în ceea ce privește piața de produse financiare, iar această piață este într-o continuă creștere. Zilele în care depindeai întru totul de bancă sunt demult apuse! Business-urile mici de astăzi pun accentul pe simplificarea proceselor, pe accesibilitate și pe servicii. Acestea sunt atribute vitale ale majorității companiilor din prezent"

 

Ce este și mai important este că aceste alternative te pot ajuta să obții un istoric bancar pozitiv. Prin urmare, poți alege o variantă simplă și eficientă! Poți da startul istoricului tău bancar optând pentru un credit la una din instituțiile financiare nebancare din România! Astfel, după rambursarea completă a împrumutului și încheierea contractului, toate aceste date vor fi înregistrate, existând o șansă reală de a deveni "bancabil" folosindu-te de noul tău istoric pozitiv.

 

De exemplu, pentru a solicita un credit nebancar Provident, una dintre condițiile de eligibilitate este o dovadă a unui venit fix. Chiar dacă aceasta se traduce printr-o adeverință de salariu sau talon de pensie, în cazul seniorilor, există și opțiunea de a face această dovadă cu ajutorul unei interogări ANAF. Prin urmare, aplicarea pentru un credit nebancar de la Provident este o metodă facilă de a deveni "bancabili", fiind la îndemâna antreprenorilor și firmelor mici.

 

În concluzie, nu renunţa dacă ai fost refuzat de o bancă. Studiază piața și valorifica-ți orice opțiune! Iar pentru un partener de încredere, pe care te poți baza oricând ai nevoie, alege Provident!

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente