De unde știi că ai ales locul de muncă potrivit pentru tine?


În prezent, există o adevărată abundență de oportunități ce vizează educația, precum și cariere în varii domenii, astfel încât nu există niciun motiv pentru care să te mulțumești cu un loc de muncă nesatisfăcător. Întrebarea este "cum știm că am ales locul potrivit?". Iată care sunt situațiile în care poți ști cu siguranță că locul de muncă ales îți va aduce satisfacțiile cuvenite!

Ai un salariu care te mulțumește

Majoritatea persoanelor întrebate vor răspunde că locul ideal de muncă este unul cu câștiguri amețitoare. Având în vedere societatea în care trăim, bazată pe concurența dată de piața liberă, acest sentiment este perfect normal. Suntem expuși constant la povești de succes și la presiunea de a câștiga cât mai mult, încât a devenit natural să ne dorim acest lucru. Cu toate acestea, dacă cercetezi puțin piața și în urma rezultatelor afli că ai un salariu mediu, în raport cu experiența avută și volumul efectiv de muncă depus, atunci poți sta liniștit.

Când alegi să lucrezi într-un loc care ține cont de valorile medii ale salariilor din România, înseamnă că ești probabil în locul potrivit. Conform cercetărilor din domeniu, salariul este factorul determinant numărul 1 când vine vorba de acceptarea sau părăsirea unui loc de muncă. 

Ce se întâmplă însă când îți evaluezi salariul și realizezi că suma este prea mică, luând în calcul responsabilitățile sau calificarea ta? O parte dintre noi își reevaluează locul de muncă, orientându-se către alte oferte. Există însă și persoane care rămân, în pofida acestor argumente. Care sunt motivele pentru care aceștia acceptă locul de muncă actual? Următorul criteriu este esențial în părăsirea sau păstrarea job-ului tău!

Faci echipă bună cu colegii

Uneori, când avem parte de echipa potrivită, putem trece cu vederea peste inconveniențele legate de salariu. Banii nu aduc fericirea, însă o echipă ca o familie poate face acest lucru. Când te înțelegi cu colegii, totul devine mai distractiv la job, iar săptămâna pare să zboare. În plus, este mult mai ușor să comunici cu colegii înțelegători, decât cu diverse persoane care nu sunt pe aceeași lungime de undă cu tine!

Conform unui studiu, 72% dintre angajați sunt de părere că echipa sau colectivul contează cel mai mult la locul de muncă. Există însă și alți factori pe care trebuie să îi iei în considerare:

Ai control asupra orarului tău

Un alt mod de a-ți evalua locul de muncă este și din perspectiva orarului. Este important să ai parte de un echilibru între lucru și viața personală, fiind un aspect care contează din ce în ce mai mult. În cazul în care nu știi dacă ai un orar flexibil, pune-ți următoarele întrebări: Există o politică a vacanțelor la locul tău actual de muncă? Te simți confortabil să ceri o zi liberă? Poți veni și pleca atunci când doreșțt sau ai un program strict?

Dacă ești mulțumit vizavi de orarul tău, atunci locul tău de muncă se apropie de cel ideal. În schimb, dacă te simți constrâns de orar, poate că a sosit timpul să îți reevaluezi oportunitățile.

Există loc pentru evoluția profesională

În unele cazuri se poate întâmpla să mergi la un interviu de angajare, iar în momentul în care îl vei întreba pe manager despre eventualele oportunități de a crește în companie, acesta va ridica din umeri.

Cu toate acestea, cele mai multe companii oferă oportunități de avansare și de dezvoltare în cadrul companiei. Un loc ideal de muncă îți oferă spațiul necesar pentru a-ți dezvolta cariera și pentru a acumula noi cunoștințe și aptitudini. Atunci când știi că nu există limite în privința avansării, cu puțină ambiție vei avansa în carieră și vei fi cu atât mai aproape de locul de muncă ideal!

 

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente