Cristi Dogaru


Cristian Dogaru este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști economici, cu o vechime de peste 14 ani în presa economică la publicații precum Evenimentul Zilei, Banii Noștri, BusinessStandard, Hotnews, România Liberă.

A scris împreună cu Gabriel Niţulescu un Ghid Financiar-Bancar publicat la editura House of Guides. 

A avut colaborări cu Radio România, RFI, TVR Info. Colaborează cu www.siguranţăfinanciară.ro din 2013 şi scrie articole despre gestionarea eficientă a finanțelor personale, oferă sfaturi despre economisire, gestionarea inteligentă a resurselor, plasarea cât mai profitabilă a economiilor. În timpul liber îl puteţi întâlni pe blogul personal „Pontul Zilei”.

Articole scrise pe www.provident.ro:

7 idei de mici afaceri

Magazinul online: comerțul electronic economisește multe din costurile unui magazin real. Chiria pentru spațiu și salarii (nu ai nevoie de mulți angajați), de exemplu, iar stocurile pot fi alimentate din mers, pe masură ce vin comenzile. Citeşte mai mult.

PFA sau firmă de buzunar

Persoanele fizice autorizate (PFA) sunt forma de organizare preferată, în general, de micii meseriași, care vor să aibă un grad mai mare de independență și să se bucure mai mult de roadele muncii lor. Citeşte mai mult.

Obligații pentru afacerile la început de drum

Din momentul în care goana după hârtii s-a încheiat și ai intrat în posesia certificatului de înmatriculare a firmei, ei bine…n-ai scapăt de griji. Citeşte mai mult.
  
Nisă de piaţă sau avantaj competitiv? Flexibilitate!

Ce legătură există între spiritul antreprenorial firav din România (reflectat în numărul relativ mic de companii mici și mijlocii) și perceptia asupra riscului? Citeşte mai mult.

Câteva ponturi fiscale

Dacă în cazul unei persoane fizice este o preocupare legitimă să-și reducă cheltuielile, mai ales pe cele exagerate, în cazul unei firme (PFA, SRL) Citeşte mai mult.

Clienții, cel mai ieftin canal de promovare

Vorbim de mici afaceri, cele pentru care pătrunderea cu inserții în media tipărită, benner-ele stradale sau spot-urile din audio-vizual ar reprezenta un efort financiar prea mare. Citeşte mai mult.

Mini-ghid de supraviețuire în afaceri

Pentru a supraviețui, micile afaceri trebuie să folosească inteligent toate pârghiile puse la dispoziție de autorități pentru sprijinirea sectorului IMM și să speculeze la maximum spațiile libere în care marii jucători nu se pot strecura din cauza gabaritului. Citeşte mai mult.

Ce șanțuri de apărare are afacerea ta?

Dacă ai pășit în lumea afacerilor ca mic antreprenor trebuie să accepți că în numai câțiva ani profitul se poate da în montagne-russe, cu oscilații mari de la an la an, iar principalul obiect de activitate al firmei se poate schimba în funcție de oportunitățile pieței într-un mod greu de anticipat. Citeşte mai mult.

Ce trebuie să conțină un plan de afaceri

Primul capitol va reprezenta o Sinteză a întregului plan de afaceri, insistând pe punctele-forte ale business-ului. Citeşte mai mult.