Tu Ştii cu Banii


Poți să îți gestionezi mai bine salariul și să te și joci, în același timp?

În momentul de față, peste 38% dintre români admit că nu se informează despre cum să își gestioneze banii și doar 17% consideră că au cunoștințe financiare medii spre bune.

Dacă la nivelul cunoștințelor financiare lucrurile nu stau bine, când vine vorba de joacă situația se schimbă. Trei din 10 români petrec mai mult de cinci ore, în fiecare săptămână, jucându-se pe telefon, laptop sau calculator. Mai mult, aceeași proporție alocă între 1 și 5 ore jocurilor în fiecare săptămână.

Observăm atât nevoia de educație financiară, prezentă la nivelul întregii populații, dar și timpul alocat de români jocurilor online și, firesc, aducem sub umbrela Siguranță Financiară o platformă inovatoare de educație financiară prin jocuri - Știi cu banii

Platforma are ca rol educația și contribuția la o viață financiară sănătoasă, într-un mod facil și atractiv, accesibil oricând și oriunde, atât prin intermediul smartphone-ului, cât și al laptopului sau al computerului de acasă.

Oricine accesează Știi cu banii se bucură de 12 jocuri, cu diferite praguri de dificultate, care combină divertismentul cu educația financiară, trecând de la noțiuni elementare, până la întrebări aplicate, totul cu scopul de a transmite mai clar și mai eficient informațiile care pot asigura o mai bună sănătate financiară pentru români.

Platforma poate ajuta inclusiv la situațiile în care, întrebați dacă știu pentru ce sumă restantă pot ajunge la Biroul de Credite, 45% dintre români cred că pentru 5 lei, un sfert spun că doar când datorează 500 de lei și 14,86% dintre ei cred că 100 de lei este suficient pentru a fi înregistrat în baza de date.

 Mai mult, codul IBAN este codul unic de identificare a contului curent, iar peste trei sferturi dintre   români,  această informație este clară. Totuși, 18% dintre respondenți cred că IBAN este codul de client al băncii, 2% cred că IBAN este de denumirea bancară a codului PIN, 1,84% - ultimele patru cifre de pe card, iar 1.04% - codul de acces pentru serviciile de online banking. Și acesta este un exemplu pentru care Știi cu banii este o metodă utilă, facilă și atractivă de învățare.

Ştii cu banii este o platformă deschisă, accesibilă oricând, de oriunde, chiar aici.

Doar în primele trei luni de la lansare, peste 10.000 de români au accesat platforma şi au jucat jocurile disponibile. Potrivit unui sondaj realizat în rândul celor care au intrat şi jucat pe Ştii cu banii, respondenţii au declarat că informaţiile din cadrul platformei i-au ajutat adeseori în viaţa reală şi au notat jocul, pe o scară de la 1 la 10, cu nota 8. Cel mai bine cotat joc a fost Spânzurătoarea care este disponibil şi independent de platformă, cu aproape 400 de termeni şi definiţii din domeniul financiar.

Suntem aici pentru tine, oricând ai nevoie de ajutor

Not found PROGRAM

luni-vineri:
8:00 - 20:00

sâmbătă
9:00 - 17:00

 

Not found SUNĂ LA

021 275 75 75
(apel cu tarif normal)

021 9877
(apel cu tarif normal)

 

Not found VREI SĂ FII SUNAT?

Completează formularul și vei fi sunat în cel mai scurt timp posibil.

 

Not found AI ÎNTREBĂRI?

Vezi pagina noastră cu
întrebari frecvente