Oferim împrumuturi într-un mod responsabil

Creditarea responsabilă și educația financiară sunt două componente esențiale ale modelului nostru de afacere. Produsele noastre se adresează persoanelor cu venituri medii și mici, care sunt adesea trecute cu vederea de alți creditori, nu pentru că nu și-ar permite un împrumut, ci pentru că finanțările de valoare mică, pe termen scurt, se regăsesc cu greu în oferta altor instituții financiare. 

Ne asigurăm că folosim un limbaj simplu şi uşor de înţeles în toate documentele contractuale pentru a evita orice interpretare greşită. 89% dintre clienţii noştri spun că le-au fost explicate foarte clar termenii şi condiţiile împrumutului.* Un procent similar declară că nu împrumută niciodată mai mult decât pot rambursa

Aproximativ 50% dintre cererile de creditare sunt respinse în urma evaluărilor, pentru că înţelegem să acordăm împrumuturi doar clienţilor care pot restitui banii fără a avea dificultăţi financiare. Valoarea medie a unui împrumut a fost de 2.200 de lei în anul 2016, deşi suma maximă pe care o poate împrumuta un client este de 10.000 de lei.

67% dintre clienţii noştri împrumută mai puţin decât suma maximă disponibilă în urma scorării.* Fiecare client în parte este evaluat pentru a ne asigura că ratele şi împrumutul  nu vor reprezenta un factor de instabilitate financiară. Ceea ce este foarte important este faptul că, în momentul în care un client are dificultăţi la plata ratelor, încercăm să găsim soluţii astfel încât, fără niciun cost suplimentar, clientul să fie confortabil cu împrumutul contractat. Nu aplicăm penalități de întârziere în perioada contractuală pentru clienții care aleg serviciul la domiciliu; cu alte cuvinte, dacă luăm o decizie de creditare greșită, noi plătim pentru ea, nu clienții.