• Sună la 021 275 75 75

  • Trimite SMS la 1805

Bursele stART

Programul bursele stART şi-a deschis porţile pentru cel de-al doilea an.

Știm ce înseamnă să fii pasionat de ceea ce faci. Să muncești cu bucurie și să fii gata de orice efort pentru a ajunge unde ți-ai propus. De-a lungul primei ediţii a programului Bursele stART am văzut mulţi tineri talentaţi şi pasionaţi, dar şi muncitori, determinaţi şi serioşi. Ei ne-au dovedit că pasiunea lor pentru artă este nemărginită iar talentul lor artistic merită cultivat.

Ne bucurăm să putem continua să descoperim şi să susţinem aceste trăsături și în alţi tineri talentaţi. Și suntem onorați să îi susținem. Mai ales atunci când cei în cauză sunt viitori muzicieni, pictori sau artişti plastici.

Cunoști un tânăr talentat la muzică, desen sau pictură?

Ai în familie ta sau în cercul tău de prieteni un mic artist? Recomandă-i să se înscrie în programul Bursele stART şi poate fi unul dintre cei 50 de tinerii talentaţi care vor primi o bursă lunară în perioada ianuarie – decembrie 2016.

icons

Bursele sunt dedicate tinerilor liceeni care au între 14 și 18 ani, care fac deja parte dintr-un club de muzică, pictură sau desen, sau sunt înscriși într-o instituție de învățământ din România și au câștigat premii la concursuri naționale și internaționale de arte. Cei care îndeplinesc aceste condiții se pot înscrie pentru o bursă stART în perioada 26 august și 13 noiembrie 2015.

Aplica aici

Câteva dintre impresiile tinerilor care au beneficiat deja de o bursă stART.

Datorită susţinerii financiare şi a consilierii primite în cadrul programului, cei 50 de tineri talentaţi au toate șansele să ne bucure în curând cu rezultatele talentelor lor în marile săli de concerte sau în elegantele galerii de artă. 

Iată ce spun câţiva dintre bursierii primei ediții:

LauraLaura Greaca, bursieră pictură:

"Bursa mă ajută mult; până acum am achiziţionat vopseluri, pensule, o pânză şi cartoane, materiale care îmi sunt foarte de folos. Mi-am propus, cu ajutorul bursei stART, să fac cursuri şi să mă pregătesc suplimentar deoarece, după terminarea liceului, vreau să dau la Facultatea de Arte, la secţiunea “Arte decorative”, iar apoi să fac Facultatea de Design Interior din cadrul Facultăţii de Arhitectură. Îmi doresc să pot profesa în acest domeniu al designului interior, ştiu că este destul de căutat şi aş îmbina cu plăcere artele decorative, care sunt specialitatea mea. Visul meu este să ajung renumită în acest domeniu şi să îmi deschid o agenţie de design interior."

 

Bianca Gavrilă, bursieră desen: 

“Anul trecut a fost unul bun pentru mine, am participat la mult expoziţii. bursa stART mă ajută foarte mult; cu ajutorul ei îmi voi cumpăra materiale, acuarele pentru textile şi pânze. De asemenea, îmi propun să urmez nişte cursuri de specializare în domeniul design-ului vestimentar, dar şi să particip în continuare la cât mai multe concursuri. Îmi doresc să devin designer vestimentar.
Sunt recunoscătoare că am fost aleasă ca bursieră şi vă mulţumesc pentru ocazia oferită!"

Mălina Ciobanu, bursieră muzică:Malina

"Am descoperit pasiunea pentru muzică încă de la vârsta de 2 ani, iar vioara am ales-o pe când aveam 7 ani deoarece ea însemna muzică pentru mine, sunetul ei a fost primul lucru care m-a fascinat încă de la început. Am luat totul ca pe o joacă, iar vioara, o jucarie foarte specială. Idealul meu în acest moment este să perfecţionez muzica pe care o interpretez până la cel mai înalt nivel posibil şi să concertez, pentru că cel mai bine mă simt pe scenă, împărtăşind din lumea frumoasă a sunetelor cu cei din public. Cu ajutorul bursei obţinute am susţinut două recitaluri, unul ce a avut loc la Aula Bibliotecii Centrale “Mihai Eminescu” din Iaşi şi un altul la Ateneul Român din Bucureşti. Cu această bursă am reuşit să-mi achiziţionez şi o parte din accesoriile muzicale necesare pentru vioară fără de care performanţa la cel mai înalt nivel nu este posibilă."

Despre Bursele stART

Programul Bursele stART s-a născut ca urmare a rezultatelor unui sondaj realizat în 2013 de Ipsos Research, în cinci ţări europene, la inițiativa IPF, grupul din care face parte Provident, şi din care a reieșit că susținerea copiilor și a tinerilor reprezintă o prioritate pentru 49% dintre români. Principalul domeniu în care tinerii pierd susținerea efectivă a părinților este cel artistic. Din păcate, arta este percepută strict ca o pasiune, nu ca o carieră care poate asigura un trai liniștit în România, motiv pentru care, mai puțin de 50.000 de tineri se înscriu în fiecare an la un liceu care îi pregătește pentru o carieră vocațională.

În acest context, am lansat în 2014, programul Bursele stART, în parteneriat cu Asociaţia Școala de Valori, organizaţie non-guvernamentală ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă, și cu susținerea Ministerului Educației Naţionale. Prin acest program oferim oportunitatea tinerilor talentați la muzică, pictură și desen, care studiază în liceele şi colegiile de artă sau palatele și cluburile copiilor din România și au obținut premii la concursuri naționale sau internaționale de arte, să-și dezvolte pasiunea și să o transforme într-o carieră de succes.